Det tar lång tid att starta datorn

Det kan finnas flera orsaker, som virussmitta, konfliktskapande startobjekt eller flera säkerhetsprodukter från tredje part som gör att datorn startar långsamt. Norton kan hjälpa dig med några av orsakerna och minska starttiden för datorn.

Se till att optimera datorn med Norton-prestandafunktionerna innan du följer stegen. Mer information finns i Åtgärda problem med långsam dator.

STEG 1

Hantera startobjekt

Du kanske har många program som läses in under starten vilket kan göra startprocessen långsam. Med Norton-funktionen Starthanterare kan vi hjälpa dig att hantera startprogram och minska starttiden.

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Prestanda i Norton-fönstret och klicka sedan på starthanteraren.

3. I fönstret Starthanteraren under Fördröj start väljer du det program du vill fördröja starten för.

Om du är osäker på vilket program du ska fördröja, kan du granska resultatet under användning av resurser. Om programmet har en hög resursanvändning, rekommenderar vi att du lägger till det i Fördröj start.

4. Klicka på Tillämpa och sedan på Stäng.

STEG 2

Avinstallera alla säkerhetsprodukter som inte kommer från Norton

Varje säkerhetsprogramvara är avsedd att fungera oberoende på en dator. Flera säkerhetslösningar på en dator är i allmänhet inte optimerade att fungera tillsammans vilket resulterar i prestandaförsämring.

1. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

2. Skriv följande text och tryck sedan på Retur :

appwiz.cpl

3. I listan över installerade program markerar du den säkerhetsprodukt som inte kommer från Norton och klickar sedan på Avinstallera eller Ta bort.

4. Följ anvisningarna på skärmen.

5. Starta om datorn när avinstallationen är klar.

Du kan också läsa programdokumentationen eller kontakta programtillverkaren för att få anvisningar om hur du tar bort en säkerhetsprodukt som inte kommer från Norton.

STEG 3

Ladda ner och kör Norton Power Eraser

Det kan finnas ett rootkit som kan göra att datorn startar långsamt. Vi föreslår att du kör en sökning med Norton Power Eraser för att ta bort eventuell smitta.

1. Ladda ner Norton Power Eraser.

2. Gör något av följande beroende vilken webbläsare du har:

• Internet Explorer: Klicka på Kör.

• Firefox eller Safari: Klicka på nedladdningsalternativet i webbläsarens övre högra hörn för att visa nedladdade filer och klicka på filen som du laddade ner.

• Chrome: Klicka på den nedladdade filen som visas längst ned i det vänstra hörnet.

3. Om fönstret User Account Control visas klickar du på Ja eller Fortsätt.

4. Läs igenom licensavtalet och klicka på Godkänn.

5. Klicka på ikonen Sök efter risker i Norton Power Eraser -fönstret.

6. Norton Power Eraser utför som standard en rootkitsökning vilken kräver att systemet startas om. Klicka på Starta om när du uppmanas att starta om datorn. Om du inte vill utföra rootkitsökningen går du till Inställningar och avmarkerar alternativet Inkludera rootkitsökning (kräver omstart av datorn).

7. När datorn har startats om så startar sökningen automatiskt. Följ anvisningarna på skärmen.

Vänta tills sökningen är klar.