Om säkerhetsstatusindikatorerna på sidan Enheter

Om din enhet har en Norton-tjänst installerad så kan du fjärrvisa enhetens status från ditt Norton-konto. Statusikonens färg visar enhetens aktuella status.

Säkerhetsstatusindikatorerna skiljer sig åt mellan olika enheter. Android-enheter visar till exempel inte samma säkerhetsstatusikoner som Norton visar för Windows- och Mac-enheter.

Norton visar något av följande statusalternativ för varje enhet:

Rött kryss (x)

Visar att det inte finns någon tjänst från Norton installerad på enheten, eller att den är oskyddad. Du kan vidta åtgärder för att skydda din enhet genom att klicka på Hämta Norton eller Ladda ner Norton.

Orange ikon med utropstecken

Visar att datorn är utsatt för risk.

Status visas på följande sätt:

• Datorns skydd är utsatt för risk indikerar att det finns säkerhetsproblem i skyddet av din dator som kräver omedelbara insatser. Klicka på Åtgärda nu för att åtgärda säkerhetshoten på datorn.

• Nätverksskyddet är utsatt för risk indikerar att det finns säkerhetsproblem i skyddet av ditt nätverk som kräver omedelbara insatser. Klicka på Åtgärda nu för att åtgärda säkerhetshoten.

• Webbskyddet är utsatt för risk indikerar att det finns säkerhetsproblem i skyddet av ditt nätverk som kräver omedelbara insatser. Klicka på Åtgärda nu för att åtgärda säkerhetshoten.

Ikonen med utropstecken i orange visas också om du inte har utfört genomsökning eller LiveUpdate på enheten. Om problemet kvarstår ändras status till en ikon med ett rött kors (x).

Grön bockmarkering

Indikerar att säkerhetsprodukten från Norton är installerad och skyddar din enhet från säkerhetshot och virus.