Reparera Windows 7-installationen med funktionen Startreparation.

Reparera Windows 7-installationen

1. Sätt i installationsskivan för Windows 7 i datorns cd/dvd-enhet.

2. Starta om datorn.

3. Tryck på valfri tangent för att starta datorn från cd-enheten, om du uppmanas att göra det.

Om det inte går att starta datorn från cd-enheten kan det hända att datorns BIOS-inställningar måste ändras. Mer information finns i avsnittet "Starta datorn från cd-enheten".

4. Välj språk och klicka sedan på Nästa.

5. Klicka på Reparera datorn/Reparera din dator.

6. Markera det operativsystem du vill reparera och klicka sedan på Nästa.

7. I fönstret Alternativ för systemåterställning/Systemåterställningsalternativ klickar du på Startreparation.

8. Följ anvisningarna på skärmen.

Starta datorn från cd-enheten

1. Sätt på datorn.

2. Titta efter ett meddelande på den nedre delen av skärmen medan datorn startar. Det förklarar hur du öppnar BIOS.

Du ska antagligen trycka på Delete, F1, F2 eller F10.

3. På BIOS-skärmen väljer du startmenyn (boot menu på engelska).

(Termen boot avser den plats där programvaran som behövs för att starta datorn finns.)

4. Ändra listan med startenheter så att cd- eller dvd-enheten kommer först.

5. Spara ändringarna och stäng BIOS-sidan.

När du startar datorn med installationsskivan i enheten visas ett meddelande som anger "tryck på valfri tangent för att starta från cd-enheten". Om du inte trycker ner en tangent kommer datorn att försöka starta från nästa enhet i listan i BIOS. Meddelandet om att trycka ner en tangent visas bara en kort stund, så var uppmärksam när datorn startar.

6. Tryck ner valfri tangent för att starta datorn från installationsskivan för Windows 7.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v53232809_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 10/09/2015