Reparera Windows XP-installationen med installationsskivan

Reparera Windows XP-installationen

1. Sätt i installationsskivan för Windows XP i datorns cd/dvd-enhet.

2. Starta om datorn.

3. Tryck på valfri tangent för att starta datorn från cd-enheten, om du uppmanas att göra det.

Om det inte går att starta datorn från cd-enheten kan det hända att datorns BIOS-inställningar måste ändras. Mer information finns i avsnittet "Starta datorn från cd-enheten".

4. Tryck på Enter när installationsprogrammets välkomstskärm visas.

5. Tryck på Retur för att starta Windows XP-installationen.

Välj inte att reparera en Windows XP-installation med återställningskonsolen genom att trycka på R.

6. När licensavtalet för Windows XP visas på skärmen trycker du på F8 för att godkänna avtalet.

7. Välj din nuvarande Windows XP-installation och tryck på R för att börja reparationen.

8. Följ anvisningarna på skärmen.

Starta datorn från cd-enheten

1. Sätt på datorn.

2. Titta efter ett meddelande på den nedre delen av skärmen medan datorn startar. Det förklarar hur du öppnar BIOS.

Du ska antagligen trycka på Delete, F1, F2 eller F10.

3. På BIOS-skärmen väljer du startmenyn (boot menu på engelska).

(Termen boot avser den plats där programvaran som behövs för att starta datorn finns.)

4. Ändra listan med startenheter så att cd- eller dvd-enheten kommer först.

5. Spara ändringarna och stäng BIOS-sidan.

När du startar datorn med installationsskivan i enheten visas ett meddelande som ber dig trycka på valfri tangent för att starta via cd-enheten. Om du inte trycker ner en tangent kommer datorn att försöka starta från nästa enhet i listan i BIOS. Meddelandet om att trycka ner en tangent visas bara en kort stund, så var uppmärksam när datorn startar.

6. Tryck ner valfri tangent för att starta datorn från installationsskivan för Windows XP.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v53232680_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 10/09/2015