Rensa diskarna för att frigöra utrymme med Norton Utilities 15.0

Rensa diskenheterna

1. Starta Norton Utilities.

Om fönstret för kontroll av användarkonto öppnas klickar du på Fortsätt.

2. Klicka på Rensa diskenheter i det högra fältet.

3. Avmarkera de objekt som du inte vill ta bort i fönstret Rensa Windows-inställningar.

Som standard är alla objekt markerade under Rensa Windows-inställningar.

4. Klicka på Webbläsare i det översta verktygsfältet.

5. Markera eller avmarkera de webbläsare och objekt som du vill rensa eller hoppa över.

Välj att inte ta bort vissa cookies genom att klicka på Markera cookies att behålla längst ner till vänster. Markera de cookies du vill behålla och klicka sedan på Spara.

6. Klicka på Plugin-program i det övre verktygsfältet för att ta bort filer från tredjepartsprogram.

Markera de objekt du vill rensa bort.

7. Om du vill rensa några filer som inte finns i listan under något av alternativen klickar du på Anpassade objekt i det översta verktygsfältet.

8. Klicka på Klicka här för att starta guiden för anpassad rensning för att lägga till nya anpassade objekt.

Följ anvisningarna för att lägga till anpassade objekt som ska rensas. Om du vill att dessa objekt ska rensas varje gång du kör guiden Anpassad rensning klickar du på Spara.

9. Om du vill göra en permanent rensning av det lediga utrymmet på enheterna klickar du på Ledigt utrymme i det översta verktygsfältet.

Markera enheterna som du vill rensa permanent och klicka på Spara. Rensa de borttagna filerna från MTF (Master File Table) genom att markera Rensa poster från MTF.

10. Klicka på Rensa.

Norton Utilities söker igenom och rensar filerna för att frigöra diskutrymme.

11. Vissa program måste startas om för att slutföra rensningen. Klicka på Starta om ifall du uppmanas att starta om programmen.

12. Klicka på Fortsätt.

13. Klicka på Stäng.