Ny nätverksanslutning

I fönstret Ny nätverksanslutning kan du ange pålitlighetsnivån i ditt nätverk. Pålitlighetsnivån i nätverket bestämmer vilken åtkomstnivå andra enheter i ett specifikt nätverk har till din dator. Alla enheter i ditt nätverk som inte är uttryckligen Pålitliga eller Begränsade använder nätverkets pålitlighetsnivå.

I fönstret Ny nätverksanslutning kan du ge nätverket en av följande pålitlighetsnivåer:

Delad

Lägger till nätverket i listan Delad

All nätverkstrafik som datorn tar emot från ett nätverk med nivån Delad filtreras. Enheterna på nätverket kan endast få tillgång till delade resurser, som filer, mappar och skrivare på din dator.

Du bör välja den här pålitlighetsnivån om du inte litar på alla enheter i nätverket och vill att Norton 360 Online ska skydda dig mot virusattacker.

Skyddat

Lägger till nätverket i listan Skyddade

Ett nätverk har pålitlighetsnivån Skyddad när det inte har klassificerats med någon av nivåerna Pålitlig, Delad eller Begränsad. Alla delade resurser, som filer och skrivare, skyddas från otillåten åtkomst från enheter i nätverket.

Om du väljer det här alternativet är du skyddad från kända virusattacker.

Fönstret Ny nätverksanslutning öppnas om datorn lever upp till följande kriterier:

• Alternativet Kontroll av automatisk fil- och skrivardelning är inställt på Fråga först.

• Det finns åtminstone en delad resurs på datorn eller så har du operativsystemet Windows Media Center edition.

• Datorn har ett privat IP-adressintervall.

• Datorn är ansluten via en säker trådlös eller fast anslutning.

Detta alternativ finns endast i Windows XP.

Du kan också gå till Karta över nätverkssäkerhet och ändra nätverkets pålitlighetsnivå under Nätverksdetaljer.

Ändra pålitlighetsnivån för nätverket och enheterna

Om kartan över nätverkssäkerhet

Visa enheter på Karta över nätverkssäkerhet

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v38678925_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 10/02/2011