Guiden för diagnostik av brandvägg: Åtgärda okänd blockering

En av de bästa funktionerna i Norton-brandväggen är att du får tillgång till guiden för diagnostik av brandvägg som hjälper dig att felsöka och åtgärda blockeringar där felorsaken inte är känd. En okänd blockering inträffar när det inte är någon speciell brandväggsregel som överträds. Tänk dig till exempel att du försöker ansluta till Internet fast alternativet Blockera all nätverkstrafik var inställt på att blockera all nätverkskommunikation med din dator. Du kommer på det här och ändrar på en gång inställningen så att all nätverkstrafik tillåts innan Norton-brandväggen har hunnit göra någon diagnos. Detta kan resultera i en okänd blockering.

Diagnostikfunktionen för Norton-brandväggen finns endast i Windows 7.

Brandväggen kan inte hitta en specifik orsak till att du nekas nätverksåtkomst just nu. Du får dock följande felsökningsalternativ:

• Mer information om det här problemet

Här kan du få mer information om problemet. När du klickar på alternativet öppnas en hjälpsida. På den här sidan kan du se anledningen till problemet och du får förslag på lösningar.

• Undersök de senaste loggposterna i säkerhetshistoriken för att fastställa blockeringsorsaken

Du kan använda det här alternativet för att öppna loggfilerna och se information som är relaterad till nätverksblockeringen. Du kan se om du kan hitta någon ledtråd i någon av loggposterna som är relaterade till den okända blockeringen.

• Stäng av Norton-brandväggen

Med det här alternativet inaktiverar du Norton-brandväggen tillfälligt medan problemet åtgärdas.

Du bör dock inte stänga av Norton-brandväggen eftersom datorn inte är skyddad från säkerhetsrisker så länge brandväggen är avstängd. Det bör endast göras som en sista utväg. Om du inaktiverar Norton-brandväggen får du inte glömma att aktivera den igen sedan.

Om diagnostik av Norton-brandväggen

Om den smarta brandväggen

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v38173947_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 20/10/2011