Guiden för diagnostik av brandvägg: Häv blockering på grund av intrångsskydd

Autoblock mot intrång inträffar när Norton-brandväggen blockerar din åtkomst till en dator eftersom intrångsskyddet upptäckt angreppsförsök.

Intrångsskydd är ett system för nätverkssäkerhet som alla brandväggar använder för att skydda datorer mot angrepp.

Systemet för intrångsskydd i Norton-brandväggen utnyttjar signaturbaserade lösningar som skyddar datorn från de vanligaste angreppen från Internet. Norton-brandväggen kan, utifrån tekniken för intrångsskydd, identifiera vissa datorer som angripare och blockera all kommunikation från dessa angripande datorer.

Datorn som du försöker komma åt blockeras automatiskt av intrångsskyddet i följande situationer:

• Intrångsskyddet upptäcker att uppgifterna som datorn skickar för att få åtkomst stämmer överens med angreppssignaturer.

• AutoBlock mot intrång blockerar datorn under en begränsad tid på grund av att datorn beter sig misstänkt.

• Du kan ha begränsat datorn.

Du kan felsöka det här problemet genom att först ta reda på varför trafiken blockeras, åtgärda orsaken och sedan ställa in Norton-brandväggen så att trafiken inte blockeras. Om du exempelvis vet att den enhet du vill komma åt är säker så kan du försöka göra följande:

• Skapa ett undantag för den signatur som överensstämmer med datorns nätverksaktivitet.

• Inaktivera alternativet AutoBlock mot intrång.

• Avblockera datorn.

• Undanta datorn från framtida IPS-sökning.

Norton 360 Online rekommenderar att du använder Guiden för diagnostik av brandvägg för att lösa blockeringsproblem. Guiden innehåller instruktioner för hur du hittar problemet och för hur du kan lösa det.

Diagnostikfunktionen för Norton-brandväggen finns endast i Windows 7.

I guiden ges följande alternativ för att lösa problemet:

• Mer information det här problemet

Här kan du få mer information om problemet. När du klickar på alternativet öppnas en hjälpsida. På den här sidan kan du se anledningen till problemet och du får förslag på lösningar.

• Konfigurera om inställningarna för Intrångsskydd manuellt

Väljer du det här alternativet anger du brandväggsinställningarna i inställningarna för intrångsskyddet så att den dator du vill ansluta till inte blockeras längre.

Alternativen för Intrångsskydd finns i panelen Nätverksinställningar.

• Undersök de senaste loggposterna i säkerhetshistoriken för att fastställa blockeringsorsaken

Med det här alternativet kontrollerar du loggfilerna för att hitta information som är relaterad till nätverksblockeringen.

Om Intrångsskydd

Om diagnostik av Norton-brandväggen

Om Intrångsskydd

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v38173923_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 07/11/2011