Om optimering vid inaktiv tid

Med funktionen optimering vid inaktivitet kan du konfigurera Norton 360 Online så att startvolymen eller den lokala disken som innehåller startvolymen defragmenteras när datorn inte används. Optimeringen görs automatiskt när Norton 360 Online upptäcker att ett nytt program installerats och att datorn inte används för tillfället. Om du börjar använda datorn igen stoppas optimeringsuppgiften i Norton 360 Online och startas igen nästa gång datorn är inaktiv. På det här sättet påverkas inte datorns prestanda av optimeringsjobbet i bakgrunden.

Vid optimering sorteras filfragment så att de som hör ihop hamnar bredvid varandra på hårddisken. Detta gör att datorns prestanda förbättras eftersom filer kan läsas in till minnet snabbare. I och med optimeringen frigörs även utrymme på hårddisken eftersom filer som används ofta placeras tillsammans på ett ställe och de som används mindre ofta placeras tillsammans på ett annat. Även det lediga utrymmet samlas på ett ställe, vilket minskar risken för att nya filer ska defragmenteras.

Du måste aktivera alternativet Optimering vid inaktivitet under Administrationsinställningar i fönstret Inställningar för att startvolymen ska optimeras under inaktiv tid. Det här alternativet är aktiverat som standard.

Aktivera och inaktivera Optimering vid inaktivitet

Om optimering

Om System Insight

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v37816476_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 30/03/2011