Köra en anpassad säkerhetsomdömessökning

Med den anpassade säkerhetsomdömessökningen i Norton 360 Online kan du söka igenom utvalda delar av datorn. Du kan söka igenom en specifik lagringsenhet i datorn, en extern lagringsenhet, en mapp eller en fil. Om du till exempel vill kontrollera hur säker en specifik fil är kan du söka igenom just den filen.

Så här kör du en anpassad säkerhetsomdömessökning

1. Klicka på Datorsäkerhet i huvudfönstret i Norton 360 Online och sedan på Kör sökningar.

2. Klicka på Anpassad sökning under Säkerhetsomdömessökning i fönstret Sökningar.

3. Klicka på Kör.

4. Gör något av följande i fönstret Anpassad säkerhetsomdömessökning :

• Klicka på Sök igenom enheter och välj vilka enheter som ska genomsökas. Klicka därefter på Sök.

• Klicka på Genomsökning av mapp, ange vilken mapp som ska genomsökas och klicka sedan på OK.

• Klicka på Genomsökning av fil, ange vilken fil som ska genomsökas och klicka sedan på Öppna.

I fönstret Säkerhetsomdömessökning kan du analysera uppgifterna om de genomsökta objektens pålitlighetsnivå, användningsnivå, resursanvändning och stabilitet.

5. Om det finns någon fil där det står Dålig eller Skadlig i kolumnen Pålitlighetsnivå klickar du på det röda krysset (x).

6. I fönstret Sätt fil i karantän klickar du på Sätt den här filen i karantän.

7. I fönstret Manuell karantän klickar du på Lägg till.

8. Klicka på Stäng.

9. Klicka på Stäng i fönstret Nortons omdömessökning.

Om resultaten från säkerhetsomdömessökningar

Om säkerhetsomdömessökningar

Om sökning i Norton 360 Online