Optimering vid inaktivitet

Med funktionen optimering vid inaktivitet kan du konfigurera Norton 360 Online så att startvolymen eller den lokala disken som innehåller startvolymen defragmenteras när datorn inte används. Optimeringen görs automatiskt när Norton 360 Online upptäcker att ett nytt program installerats och att datorn inte används för tillfället. När du börjar använda datorn igen avbryts optimeringen. Nästa gång datorn inte används startar den igen. På så sätt påverkar optimeringen inte datorns prestanda.

Vid optimering sorteras filfragment så att de som hör ihop hamnar bredvid varandra på hårddisken. Detta gör att datorns prestanda förbättras eftersom filer kan läsas in till minnet snabbare. I och med optimeringen frigörs även utrymme på hårddisken eftersom filer som används ofta placeras tillsammans på ett ställe och de som används mindre ofta placeras tillsammans på ett annat. Även det lediga utrymmet samlas på ett ställe, vilket minskar risken för att nya filer ska defragmenteras.

Du kan starta en optimering manuellt med alternativet Optimera i fönstret Prestanda som öppnas när du klickar på Prestanda i huvudfönstret. I fönstret Prestanda kan du även se ett händelsediagram som visar när optimering skett under de senaste tre månaderna.

Om optimering vid inaktiv tid

Aktivera och inaktivera Optimering vid inaktivitet

Om optimering

Optimera startvolymen

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v29162440_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 10/02/2011