Säkerhetsrisk upptäcktes

I fönstret Säkerhetsrisk upptäcktes visas olika åtgärder som du kan vidta när en säkerhetsrisk har upptäckts.

Här finns allmän information om den upptäckta säkerhetsrisken och hur den kan påverka din dator.

Med alternativen för Säkerhetsrisk upptäcktes kan du välja vilka åtgärder som ska vidtas mot säkerhetsriskerna. Vilka alternativ som visas i fönstret varierar beroende på risknivå och typ av risk. Du kan välja vilket alternativ som är det bästa för att åtgärda risken.

Här är några av alternativen som visas i fönstret:

Återställning

Återställer den upptäckta säkerhetsrisken från karantän till datorn.

Det här alternativet är endast tillgängligt för upptäckta virus.

Ta bort från historik

Tar bort den upptäckta säkerhetsrisken från Säkerhetshistorikloggen.

Ta bort den här filen (kan orsaka att webbläsaren stängs) (rekommenderas)

Tar bort säkerhetsrisken från datorn.

Tillåt körning av programmet

Du kan köra och installera en exekverbar fil.

Blockera och ta bort (rekommenderas)

Blockerar och tar bort upptäckta misstänkta program från din dator.

Blockera det här programmet från ytterligare åtgärder (rekommenderas)

Blockerar programmet när SONAR upptäcker att programmet verkar fungera onormalt.

Undanta detta program

Säkerhetsrisken undantas vid framtida sökningar.

Säkerhetsrisken läggs till i listan över undantag.

Förutom dessa alternativ hittar du även länken Mer information längst ned i fönstret. Klicka på den om du vill veta mer om säkerhetsrisken. Länken Mer information är endast tillgänglig för en del säkerhetsrisker. När du klickar på länken Mer information öppnas Symantecs webbplats. Där kan du se relevant information om just den här säkerhetsrisken.

Använd ikonen högst upp i fönstret när du vill kopiera text från det här fönstret till Urklipp. När du har kopierat innehållet till Urklipp, kan du öppna dokumentet, klistra in informationen och spara dokumentet.

Åtgärder om en säkerhetsrisk hittas

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v26448136_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 30/09/2011