Om att upptäcka virus, spionprogram och andra risker

Virus och andra säkerhetshot kan upptäckas under en manuell eller anpassad sökning. Auto-Protect upptäcker dessa hot när du använder en fil som är smittad. Hot kan också visas under en snabbmeddelandesession, när du skickar ett e-postmeddelande eller under en manuell eller schemalagd virussökning.

Även säkerhetsrisker som spion- och reklamprogram kan upptäckas under dessa aktiviteter.

Först söks filer som potentiellt sett kan smitta systemet när datorns startar igenom.

Det gäller följande filer:

• Filer som hör till processer som för närvarande körs i minnet.

• Filer med startmappsposter

• Filer med ini-filsposter för systemstart

• Filer med kommandofilsposter för systemstart

• Filer som nycklar i startregistret hänvisar till

Om en smittad fil upptäcks under denna del av den manuella sökningen repareras den eller tas bort. Alla onödiga referenser tas också bort från datorn. Din produkt försöker avsluta processen som körs i minnet innan något försök görs att laga eller ta bort den tillhörande smittade filen eller sätta den i karantän. En varning visas och du uppmanas att stänga alla onödiga program innan processen avslutas.

Du kan visa information om upptäckta virus och andra säkerhetshot i Säkerhetshistorik.

I Säkerhetshistorik finns också information om spionprogram, reklamprogram och andra säkerhetsrisker.

Visa objekt i Säkerhetshistorik

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v2488430_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 19/04/2010