Norton from Symantec

Avinstallera Norton Internet Security

Du kan ta bort Norton Internet Security på följande sätt:

• Från Windows Kontrollpanel.

• Från Start -menyn.

Det går inte att komma åt direkthjälpen under avinstallationen. Du bör därför skriva ut hjälpavsnittet Avinstallera Norton Internet Security innan du fortsätter med avinstallationen.

Du kan behöva installera om Norton Internet Security av någon anledning. Du kan installera om produkten med installationsfilen som du laddat ner från Symantecs webbplats eller från cd:n. Följ anvisningarna i användarhandboken för att installera om Norton Internet Security.

Under avinstallationen har du möjlighet att behålla Norton-verktygsfältet utan kostnad så att du kan surfa säkert på Internet även efter att produkten är avinstallerad. Du kan välja att kostnadsfritt behålla Norton-verktygsfältet som innehåller funktioner från Norton Safe Search och Norton Safe Web. Norton Safe Search ger dig information om webbplatsens säkerhetsstatus, och Nortons bedömningsikon visas för varje resultat som sökmotorn genererar. Norton Safe Web analyserar säkerhetsnivån på webbplatser du besöker och indikerar om de är fria från hot.

Du måste vara ansluten till Internet för att kunna utnyttja det här alternativet. Du erbjuds inte att behålla Norton Toolbar om du uppgraderar din produkt till den senaste versionen eller väljer att installera om en annan Norton-produkt. Installationen av Nortons verktygsfält är dessutom endast tillgänglig om operativsystemet på datorn är på engelska.

Så här avinstallerar du Norton Internet Security från Kontrollpanelen i Windows

1. Gör något av följande:

• Öppna Start-menyn > Kontrollpanelen.

• Gå till Appar i Windows 8 och klicka på Kontrollpanelen under Windows System.

2. Gör något av följande i Kontrollpanelen i Windows:

• Om du har Windows XP dubbelklickar du på Lägg till eller ta bort program.

• I Windows Vista dubbelklickar du på Program och funktioner.

• Om du använder Windows 7 eller Windows 8 klickar du på Program > Program och funktioner.

Alternativet Program är tillgängligt i Windows 7 och Windows 8 när du väljer alternativet Kategori i listrutan Visa efter.

3. Gör något av följande i listan över nyligen installerade program:

• I Windows XP klickar du på Norton Internet Security och sedan på Ändra/Ta bort.

• Om du använder Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8 klickar du på Norton Internet Security och sedan på Avinstallera/ändra.

4. Klicka på något av följande alternativ under Välj din avinstalleringspreferens på sidan som visas:

Jag planerar att installera om en Norton-produkt. Låt mina inställningar vara kvar.

Här kan du behålla inställningar, lösenord och egenskaper för Norton-funktioner innan du avinstallerar Norton Internet Security.

Välj det här alternativet om du vill installera om Norton Internet Security eller någon annan Norton-produkt.

Ta bort alla användardata.

Här kan du ta bort Norton Internet Security fullständigt utan att inställningar, lösenord eller egenskaper sparas.

5. Om du får en fråga om att installera Norton-verktygsfältet efter avinstallationen gör du något av följande:

• Om du vill ha kvar Nortons verktygsfält efter avinstallationen klickar du på Godkänn och installera.

• Om du vill avinstallera Norton Internet Security utan att behålla Norton-verktygsfältet klickar du på Nej tack.

6. Om du vill avinstallera Norton Internet Security klickar du på Nästa.

7. Gör något av följande:

• Klicka på Starta om nu (rekommenderas).

• Du kan även välja att starta om datorn senare genom att klicka på Starta om senare.

Norton Internet Security har inte avinstallerats fullständigt förrän du startar om datorn.

Så här avinstallerar du Norton Internet Security via Start -menyn

1. Gör något av följande:

• Klicka på Start > Alla program > Norton Internet Security > Avinstallera Norton Internet Security i Windows aktivitetsfält.

• I Windows 8 klickar du på Avinstallera Norton Internet SecurityStart -skärmen.

2. Klicka på något av följande alternativ under Välj din avinstalleringspreferens på sidan som visas:

Jag planerar att installera om en Norton-produkt. Låt mina inställningar vara kvar.

Här kan du behålla inställningar, lösenord och egenskaper för Norton-funktioner innan du avinstallerar Norton Internet Security.

Välj det här alternativet om du vill installera om Norton Internet Security eller någon annan Norton-produkt.

Ta bort alla användardata.

Här kan du ta bort Norton Internet Security fullständigt utan att inställningar, lösenord eller egenskaper sparas.

3. Om du får en fråga om att installera Norton-verktygsfältet efter avinstallationen gör du något av följande:

• Om du vill ha kvar Nortons verktygsfält efter avinstallationen klickar du på Godkänn och installera.

• Om du vill avinstallera Norton Internet Security utan att behålla Norton-verktygsfältet klickar du på Nej tack.

4. Om du vill avinstallera Norton Internet Security klickar du på Nästa.

5. Gör något av följande:

• Klicka på Starta om nu (rekommenderas).

• Du kan även välja att starta om datorn senare genom att klicka på Starta om senare.

Norton Internet Security har inte avinstallerats fullständigt förrän du startar om datorn.

Om avinstallation