Norton from Symantec

Avinstallera Norton AntiVirus Online

Du kan ta bort Norton AntiVirus Online på följande sätt:

• Från Windows Kontrollpanel.

• Från Start -menyn.

Det går inte att komma åt direkthjälpen under avinstallationen. Du bör därför skriva ut hjälpavsnittet Avinstallera Norton AntiVirus Online innan du fortsätter med avinstallationen.

Om du vill installera om Norton AntiVirus Online på datorn måste du först avinstallera Norton AntiVirus Online från datorn. Du kan installera om produkten med installationsfilen som du laddat ner från Symantecs webbplats eller från cd:n. Följ instruktionerna i användarhandboken för att installera om Norton AntiVirus Online.

Så här avinstallerar du Norton AntiVirus Online från Kontrollpanelen i Windows

1. Öppna Start-menyn > Kontrollpanelen.

2. Gör något av följande i Kontrollpanelen i Windows:

• Om du har Windows XP dubbelklickar du på Lägg till eller ta bort program.

• Har du Windows Vista klickar du på Program och funktioner.

• I Windows 7 klickar du på Program > Program och funktioner.

Alternativet Program är tillgängligt i Windows 7 när du väljer Kategori i listrutan Visa efter.

3. Gör något av följande i listan över nyligen installerade program:

• I Windows XP klickar du på Norton AntiVirus Online och sedan på Ändra/Ta bort.

• Om du har Windows Vista eller Windows 7 klickar du på Norton AntiVirus Online och sedan på Avinstallera/ändra.

4. Klicka på något av följande alternativ under Välj inställningar för avinstallation på sidan som visas:

Jag planerar att installera om en Norton-produkt. Låt mina inställningar vara kvar.

Här kan du behålla inställningar, lösenord och egenskaper för Norton-funktioner innan du avinstallerar Norton AntiVirus Online.

Välj det här alternativet om du vill installera om Norton AntiVirus Online eller någon annan Norton-produkt.

Ta bort alla användardata.

Här kan du ta bort Norton AntiVirus Online fullständigt utan att inställningar, lösenord eller egenskaper sparas.

Om du inte vill avinstallera klickar du på Avbryt.

5. Gör något av följande:

• Klicka på Starta om nu (rekommenderas).

• Du kan även välja att starta om datorn senare genom att klicka på Starta om senare.

Norton AntiVirus Online har inte avinstallerats fullständigt förrän du startar om datorn.

Så här avinstallerar du Norton AntiVirus Online via Start -menyn

1. Gör något av följande i Aktivitetsfältet:

• I Windows XP klickar du på Start > Alla program > Norton AntiVirus > Avinstallera Norton AntiVirus Online.

• Har du Windows Vista eller Windows 7 klickar du på Start > Alla program > Norton AntiVirus > Avinstallera.

2. Klicka på något av följande alternativ under Välj inställningar för avinstallation på sidan som visas:

Jag planerar att installera om en Norton-produkt. Låt mina inställningar vara kvar.

Här kan du behålla inställningar, lösenord och egenskaper för Norton-funktioner innan du avinstallerar Norton AntiVirus Online.

Välj det här alternativet om du vill installera om Norton AntiVirus Online eller någon annan Norton-produkt.

Ta bort alla användardata.

Här kan du ta bort Norton AntiVirus Online fullständigt utan att inställningar, lösenord eller egenskaper sparas.

Om du inte vill avinstallera klickar du på Avbryt.

3. Gör något av följande:

• Klicka på Starta om nu (rekommenderas).

• Du kan även välja att starta om datorn senare genom att klicka på Starta om senare.

Norton AntiVirus Online har inte avinstallerats fullständigt förrän du startar om datorn.

Om avinstallation av Norton AntiVirus Online när tjänsten har löpt ut

Om avinstallation