Automatisk inlärning av IPv6 NAT Traversal-trafik

IPv6 är nästa version av Internetprotokollet. Några av fördelarna med IPv6 jämfört med IPv4 är större adressmängd, förbindelselös automatisk adresskonfiguration, mobilitet och nätverkslagersäkerhet.

Många servrar och nätverk har idag stöd för IPv6-protokollet. En del av Internet som släpar efter när det gäller tillgång till IPv6 är dock IPv4 NAT-enheter (Network Address Translation).

NAT-enheter erbjuder översättning av nätverksadresser; de omvandlar alltså nätverksadresserna till datagram med pakethuvuden. NAT tekniken gömmer ett datapakets adressutrymme i ett publikt adressutrymme. På så sätt kommunicerar alla datorer i ett privat nätverk med Internet via en gemensam publik adress. Eftersom vi nu håller på att gå över från IPv4 till IPv6 är det inte så vanligt att NAT-enheter uppdateras eller byts ut. För att lösa detta problem har Microsoft utvecklat ett tunnelprogram som kallas Teredo.

Teredo är en övergångssteknik som möjliggör direkt kommunikation med IPv6 från IPv6-/IPv4-värddatorer som befinner sig bakom en eller flera IPv4 NAT-enheter. När du använder Teredo skickas IPv6-datapaket som IPv4-baserade UDP-meddelanden (User Datagram Protocol) mellan värddatorerna.

I Norton 360 Online kan man använda alternativet Automatisk inlärning med IPv6 NAT Traversal-trafik för att kontrollera nätverkstrafiken som använder Teredo för att kommunicera med din dator.

Alternativet Automatisk inlärning av IPv6 NAT Traversal-trafik kan bara aktiveras när funktionen automatisk programkontroll är på. Som standard är Automatisk inlärning av IPv6 NAT Traversal-trafik inte aktiverat. Det innebär att all trafik som använder IPv6 NAT Traversal blockeras.

När du inaktiverar Automatisk inlärning av IPv6 NAT Traversal-trafik så blockeras IPv6 NAT Traversal-trafik. Om automatisk programkontroll också är inaktiverad får du alltid en varning i Norton 360 Online när IPv6 NAT Traversal-trafik upptäcks. Du blir ombedd att ange om trafiken ska tillåtas eller blockeras.

Vissa funktioner i Windows 7 (exempelvis Remote Media Experience och Fjärrhjälp) fungerar endast när alternativet är aktiverat.

I alla brandväggsvarningar som visas när ett okänt program försöker ansluta till Internet finns information som anger om nätverkstrafiken kommer från Teredo.

Om Programregler

Om Avancerade inställningar för smart brandvägg

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v23953846_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 20/10/2011