Håll enhetens Norton-säkerhet uppdaterad

Om du stängde av Automatic LiveUpdate eller har varit offline kan du kontrollera när du senast fått Norton-säkerhetsuppdateringar för enheten och kör LiveUpdate vid behov för att försäkra dig om att du har den senaste

• virusdefinitioner som skyddar din enhet mot skadlig kod, obehörig nätverksåtkomst, spam-e-post och mycket mer.

• programuppdateringar som utökar operativsystem eller hårdvarukompatibilitet, anpassar prestandaproblem eller åtgärdar programfel.

Medan din prenumeration är aktuell gör Norton det enkelt att automatiskt ta emot uppdateringar som skyddar dig mot nya hot.

STEG 1

Kontrollera när Norton senast uppdaterades

1. Starta Norton.

2. Klicka på Säkerhet i Nortons huvudfönster.

3. Kontrollera datumet som visas bredvid Skyddsuppdateringar under säkerhetsstatusindikatorn.

4. Om det har gått mer än ett par dagar sedan senaste uppdateringen ska du köra LiveUpdate.

STEG 2

Kör LiveUpdate för att få de senaste Norton-uppdateringarna

Säkerställ att du är ansluten till internet.

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Säkerhet i Nortons huvudfönster och klicka sedan på LiveUpdate.

3. Klicka på OK i fönstret Norton LiveUpdate när LiveUpdate har slutförts.

Om LiveUpdate har misslyckats av någon anledning kan du köra Intelligent Updater för att få de senaste uppdateringarna.

STEG 3

Kör Intelligent Updater if LiveUpdate inte körs

1. Gå till Intelligent Updater-nedladdningssidan.

2. Gör något av följande beroende på version av Windows du har:

• Windows 8.1/8/7/Vista/XP 32-bitars: Klicka på den första filen i listan under Filnamn. Filnamnet börjar med året och slutar med v5i32.exe. Exempel: 20130528-017-v5i32.exe

• Windows 8.1/8/7/Vista 64-bitars: Gå till avsnittet för 64-bitarsplattformen och klicka på den första filen i listan under Filnamn. Filnamnet börjar med årtalet och slutar med v5i64.exe. Exempel: 20130528-017-v5i64.exe

3. Spara filen på skrivbordet i Windows.

4. Dubbelklicka på filen du sparade på skrivbordet.

STEG 4

Säkerställ att Norton automatisk LiveUpdate är påslagen

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Antivirus i fönstret Inställningar.

4. I inställningsfönstret för Antivirus klickar du på fliken Uppdatering.

5. Flytta reglaget på raden automatisk LiveUpdate till .

6. Klicka på Tillämpa.

7. Klicka på Stäng i fönstret Inställningar.

STEG 5

Ställ in Norton för att tillämpa uppdateringar utan att starta om enheten

På Windows 7 / 8.1 eller senare enheter kan du genomföra uppdateringar utan att starta om datorn.

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka påÖppna.

2. Klicka på Inställningar i Norton-produktens huvudfönster.

3. Klicka på Antivirus i fönstret Inställningar.

4. I inställningsfönstret för Antivirus klickar du på fliken Uppdatering.

5. Gör något av följande på raden Utför endast uppdateringar vid omstart :

• För att ta emot LiveUpdate-meddelanden som frågar om du vill tillämpa uppdateringar utan att starta om, flytta reglaget till Av. Detta är standardalternativet.

• Om du vill använda uppdateringar först efter att du startat om datorn, flytta reglaget till .

6. I fönstret Inställningar klickar du på Tillämpa och sedan på Stäng.

Film: Norton Live Update - fördelar och problemlösning

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v2035127
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 19/06/2019