Sök och surfa säkert på webben med Norton Safe Search

Norton Safe Search är Nortons säkra sökmotor som hjälper dig att undvika webbplatser för nätfiske och andra riskabla webbplatser som kan visas i sökresultaten. Den använder Nortons Safe Web-teknik, tillsammans med Ask.com-sökmotorn, för att ge omdömen om webbplatsers säkerhet.

Du kan använda Norton Safe Search även om du stänger av Password Manager-funktionerna.

Norton Safe Search stöds endast i webbläsarna Microsoft Internet Explorer, Apple Safari, Mozilla Firefox och Google Chrome.

Lägg till Norton Safe Search i Google Chrome

1. Efter att du har installerat Norton för första gången öppnas sidan Webbläsarskydd automatiskt i ett nytt fönster när du startar Google Chrome.

Du kan också starta sidan Webbläsarskydd genom att klicka på alternativet Konfigurera nu i kolumnen Internetsäkerhet.

2. På sidan Webbläsarskydd klickar du på alternativet Klicka för att lägga till i Norton Safe Search.

3. Klicka på Lägg till tillägg i popupfönstret.

För att aktivera alla Norton-tillägg i Google Chrome, klicka på Lägg till alla Norton-tillägg och följ anvisningarna på skärmen.

Lägg till Norton Safe Search i Mozilla Firefox

1. Efter att du har installerat Norton för första gången öppnas sidan Webbläsarskydd automatiskt i ett nytt fönster när du startar Mozilla Firefox.

Du kan också starta sidan Webbläsarskydd genom att klicka på alternativet Konfigurera nu i kolumnen Internetsäkerhet.

2. På sidan Webbläsarskydd klickar du på alternativet Aktivera i Norton Safe Search.

3. Klicka på Lägg till tillägg i popupfönstret.

För att aktivera alla Norton-tillägg i Google Chrome, klicka på Lägg till alla Norton-tillägg och följ anvisningarna på skärmen.

Aktivera eller inaktivera Norton Safe Search i Microsoft Internet Explorer

När du installerar Norton läggs Norton Securitys verktygsfält till i Internet Explorer. När du öppnar Internet Explorer uppmanas du att aktivera Norton Safe Search i verktygsfältet.

1. Öppna webbläsaren.

2. Klicka på inställningsikonen (…) i Norton Securitys verktygsfält.

3. I menyn som visas ska du flytta reglaget bredvid Norton Safe Search för att aktivera eller inaktivera Norton Safe Search.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v19803255
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 11/01/2021