Komma igång med använda Norton Cloud Säkerhetskopia

Cloud Backup lagrar och skyddar viktiga filer och dokument som en förebyggande åtgärd för dataförlust på grund av hårddiskfel, stulna enheter och till och med ransomware.

Norton Cloud Backup är endast tillgängligt i Windows.

Upprätta en säkerhetskopiering som specificerar vilka filer du vill säkerhetskopiera innan du kör Norton-molnsäkerhetskopiering. Du kan även specificera var du vill att filerna ska säkerhetskopieras och när du vill att säkerhetskopieringen ska köras. Du kan säkerhetskopiera filer till molnet via Nortons molnbaserade lagring eller till dina egna externa enheter.

Första gången du kör en säkerhetskopiering kan det ta ett tag för Norton att undersöka och kopiera alla filer på datorn. Om din anslutning till Internet är långsam kan proceduren ta längre tid.

STEG 1

Skapa en säkerhetskopiering

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Säkerhetskopia i Nortons huvudfönster och klicka sedan på Säkerhetskopior.

3. Klicka på Skapa ny säkerhetskopia på fliken Sammanfattning under Saker som du kan göra.

Ange ett namn på säkerhetskopian i fönstret som öppnas, och klicka sedan på OK.

4. Välj en eller flera filkategorier på fliken Vad under Filtyper.

5. Klicka på Spara inställningar i fönstret Hantera säkerhetskopior.

6. Välj en plats för säkerhetskopian under fliken Var i kolumnen Mål.

Om du väljer Säker molnbaserad lagring klickar du på länken och följer instruktionerna för att logga in på ditt Norton-konto och aktivera säkerhetskopiering online.

Inställningarna för Bandbreddsbegränsning gör att du kan konfigurera den brandbredd på Internet som Norton använder för att säkerhetskopiera dina filer och förvara dem online. Du kan ändra följande bandbreddbegränsningslägen:

• Snabbast (rekommenderas)

• Hög användning

• Måttlig användning

• Låg användning

Säkerhetskopiering använder hela brandbredden om du väljer det rekommenderade alternativet. Andra aktiviteter på internet kan därigenom bli långsamma.

7. Under fliken När, använd listan Schema för att välja det säkerhetskopieringsschema som bäst passar dina behov.

STEG 2

Kör Norton molnsäkerhetskopiering

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Säkerhetskopiering i Nortons huvudfönster och klicka sedan på Kör säkerhetskopiering.

3. Följ instruktionerna på skärmen i fönstret Kör säkerhetskopiering.

4. Klicka på Stäng.

Om säkerhetskopian inte slutförs föreslår Norton möjliga orsaker som otillräckligt lagringsutrymme eller hastighetsbegränsningar. Kontrollera alltid att du är uppkopplad till internet när du kör en säkerhetskopia och att lagringsenheten är på och uppkopplad.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v19213795
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 21/06/2019