Norton Safe Web

Med Norton Safe Web visas Nortons bedömningsikon när du öppnar en webbsida. När du klickar på bedömningsikonen i Nortons verktygsfält visas ett popup-fönster med information om webbplatsens säkerhet. Det finns också en detaljerad rapport om webbplatsens säkerhet i Norton Safe Web.

Om du vill se säkerhetsinformation om en webbplats kan du besöka Norton Safe Webs webbplats. Här kan du:

• Se community-bedömning

• Skriva en egen recension

• Se andra användares recensioner

• Se en lista över nyckelord som märkts för webbplatsen.

• Se allmän information och hotinformation

När du söker på Internet med sökmotorerna Google, Yahoo eller Bing visas Nortons bedömningsikoner intill sökresultatet. När du flyttar muspekaren över Norton-ikonen visas ett popup-fönster med information om webbplatsen, samt om det är säkert att handla där. I popup-fönstret visas kortfattad information om säkerheten på webbplatsen. Det finns också en detaljerad rapport om webbplatsens säkerhet i Norton Safe Web.

Klicka på ikonen eller knappen Fullständig rapport i popup-fönstret om du vill se den detaljerade rapporten. Rapporten visas på Norton Safe Webs webbplats.

Norton Safe Web ger följande säkerhetsstatus för webbplatser när du surfar på Internet:

Norton Secured

Norton Secured-ikonen visas bredvid sökresultaten.

Symantec har analyserat den här sidan och fastställt att webbplatsen är godkänd av VeriSign och säker att besöka.

Webbplatsen är säker

En grön bockmarkeringsikon visas intill sökresultatet.

När du besöker en webbplats med denna status kan du se en liknande statusikon i Norton-verktygsfältet. Webbplatsen har analyserats av Norton Safe Web och bedöms som säker att besöka.

Webbplatsen har inte testats

En ikon i form av ett grått frågetecken visas intill sökresultatet.

Nortons verktygsfält visar en grön sköldikon när du besöker den här webbplatsen. Platsen har analyserats av Norton Safe Web men det finns inte tillräckligt med information om platsen. Eftersom Symantec inte har testat webbplatsen, rekommenderas du att inte besöka den.

Webbplatsen är inte säker

En ikon i form av ett rött kryss (x) visas intill sökresultatet.

När du besöker en webbplats med detta status kan du se en liknande statusikon i Norton-verktygsfältet. Norton Safe Web har analyserat webbsidan och bedömt att den inte är säker att besöka. Det kan hända att skadliga program installeras på din dator från den här webbplatsen.

Obs!

En ikon i form av ett gult utropstecken visas intill sökresultatet.

När du besöker en webbplats med detta status kan du se en liknande statusikon i Norton-verktygsfältet. Norton Safe Web har analyserat den här webbplatsen och bedömt att det finns hot som klassificerats som Olägenhetsfaktorer. Dessa olägenhetsfaktorer är inte skadliga men de kan installera oönskade program på datorn utan ditt medgivande.

Förutom information om webbplatsens säkerhet får du följande säkerhetsinformation om webbutiker i Norton Safe Web:

Säkert

Webbplatsen har analyserats av Norton Safe Web och bedömts som säker att handla på.

Okänd

Norton Safe Web har inte tillräckligt med information om webbutiken för att bedöma om det är säkert att handla.

Riskfyllt

Webbplatsen har analyserats av Norton Safe Web och bedömts som osäker att handla på.

Symantec rekommenderar att du inte besöker denna sida. Eventuellt säljs förfalskade varor här utan korrekta indikationer.

Begränsat

Norton Safe Web har analyserat den här platsen och har för lite information om den för att bedöma om det är säkert att handla.

Informationen räcker inte för att deklarera den här platsen som en säker webbutik.

Med alternativen under Norton Safe Web i inställningsfönstret för Identitetsskydd kan du anpassa inställningarna för Norton Safe Web. Dessa alternativ är aktiverade som standard. Följande alternativ finns:

• Blockera skadliga sidor

Norton Safe Web blockerar osäkra webbplatser. Eftersom det inte är säkert att besöka osäkra webbplatser, startar Norton Safe Web en blockeringssida när du besöker en sådan webbplats. Om du vill fortsätta att besöka webbplatsen kan du göra det via Fortsätt till webbplatsen ändå som finns på blockeringssidan.

Om du inte vill att Norton Safe Web ska blockera osäkra webbplatser kan du inaktivera det här alternativet. Men i Norton-verktygsfältet visas fortfarande status för dessa webbplatser som osäkra även när detta alternativ har inaktiverats.

• Ikoner för webbplatsbedömning i sökresultaten

Det här alternativet ger dig information om att en webbplats är skadlig innan du besöker den. Du får en säker miljö för webbsökning där webbplatsbedömningsikoner visas intill varje sökresultat.

Om Norton Safe Web

Aktivera och inaktivera Norton Safe Web