Visa eller ändra administrativa inställningar för Norton enhetssäkerhet

Norton enhetssäkerhet Administrationsinställningar har standardvärden som maximerar skydd och prestanda för de flesta användare. I sällsynta fall kanske du vill anpassa inställningar för vissa funktioner och automatiska uppgifter.

Åtkomst till administrationsinställningar

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Klicka på Inställningar i huvudfönstret till Norton

3. Klicka på Administrationsinställningar i fönstret Inställningar, för att sedan se eller ändra standardinställningar:

Klicka på Använd standardinställningarna i fönstret Inställningar för att återgå till rekommenderade inställningar.

• Bakgrundsuppgifter : Klicka på Konfigurera för att se när uppgifter som körs medan du är borta från din dator senast kördes eller för att manuellt köra dem.

• Optimering vid inaktivitet : När denna är , optimerar Norton prestanda genom att defragmentera din hårddisk medan datorn inte används.

• Aktivitetsrapport : När det är , visar Norton en rapport var 30:e dag om aktiviteter som kördes för att skydda din dator.

• Sök snabbkommando : När standardinställningen är inställd, är genvägen för att starta sökningen i Nortons enhetssäkerhetsapp CTRL + F. Du kan ändra genvägen.

• Inställningar för nätverksproxy : Klicka Konfigurera för att tillåta Norton att ansluta till en proxyserver för att kunna köra LiveUpdate eller andra processer. Mer information finns på Konfigurera Inställningar för nätverksproxy.

• Network Community Watch : När den är samlar Norton in information om nya potentiella säkerhetsrisker från din dator och skickar informationen till Symantec för analys.

• Fjärrhantering : När det är , låter Norton dig hantera alla dina enheter på distans när du loggar in på ditt Norton-konto.

• Norton Family : Klicka på Konfigurera för att ställa in föräldrakontrollinställningar som hjälper dina barn att vara säkra på nätet. För mer information, se Kom igång med Norton Family.

• Meddelande om Norton-uppgifter : När den är , skickar Norton varningar och meddelanden när olika bakgrundsuppgifter körs.

• Prestandaövervakning : När denna är , aktiverar Norton standardinställning som hjälper till att förbättra datorprestandan. I programundantagsraden, klicka på Konfigurera för att lägga till appar som du inte vill att Norton ska övervaka för prestandaproblem.

• Energisparläge : När det är , hjälper Norton till att förlänga batteriets livslängd genom att avbryta icke-kritiska bakgrundsjobb när du kör med batteriet.

• Tyst läge Inställning : Rekommenderad standard är Av. När den är , kommer Norton tillfälligt suspendera bakgrundsuppgifter och sluta skicka säkerhetsvarningar, även när datorn är inaktiv. Mer information finns på Hantera inställningar för tyst läge.

• Produktsäkerhet : When Manipuleringsskydd för Norton-produkter är , övervakar Norton om någon app försöker ändra enhetens säkerhetsinställning. Du kan slå på inställning av lösenordsskydd för att säkerställa att endast användare som använder ett lösenord kan ändra säkerhetsinställningar för enheten.

• Information om specialerbjudande : När den är , kommer Norton ge dig information om erbjudanden, rabatter och specialerbjudanden.

• Automatisk återupptagsfördröjning från viloläge eller viloläge, fördröjning av automatiska uppgifter, tidsintervall för vila : Ändra standardinställningarna för när automatiska uppgifter körs efter att du har startat, väckt eller lämnat datorn i vila.

• Firefox-rensning : När det är , kommer Firefox Temporary File Cleanup tar regelbundet bort onödiga temporära filer som kan sakta ner datorns prestanda. Du kan slå på Firefox historikrensning om du inte vill behålla filer relaterade till din webbläsarhistorik.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v19213721
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 21/06/2019