Undanta filer och mappar från säkerhetskopiering

I Norton 360 Online kan du undanta filer från säkerhetskopieringen. Filerna upptäcks automatiskt och placeras i respektive filkategorier eller i en kategori för slutförda filer. I alternativet Lägg till eller ta bort filer och mappar på fliken Vad i fönstret Hantera säkerhetskopiering kan du undanta filer och mappar i en säkerhetskopiering.

Du kan undanta en fil eller en mapp från säkerhetskopiering från Windows Explorer via snabbmenyn. Snabbmenyn kommer endast upp om du har konfigurerat säkerhetskopieringen och om fönsterna Hantera säkerhetskopiering och Återställa filer har stängts. När du undantar filer från säkerhetskopiering visas informationen i det fönster som öppnas när du klickar på Lägg till eller ta bort filer och mappar i Norton 360 Online. Du kan visa alla filer som du har undantagit från säkerhetskopiering.

Du kan också ta bort ett undantag från listan med objekt som ska ingå eller undantas med alternativet Ta bort från listan. Det här alternativet är tillgängligt i det fönster som visas när du klickar på Lägg till eller ta bort filer och mappar.

Undanta en fil från en säkerhetskopiering

1. Klicka på Säkerhetskopiering i huvudfönstret i Norton 360 Online och sedan på Hantera säkerhetskopior.

2. Klicka på Lägg till eller ta bort filer och mappar på fliken Vad.

3. Klicka på Undanta fil i fönstret som visas.

4. Välj den fil du vill undanta i fönstret och klicka sedan på Öppna.

5. Klicka på OK.

6. Klicka på Spara inställningar i fönstret Hantera säkerhetskopiering.

Undanta en mapp från en säkerhetskopiering

1. Klicka på Säkerhetskopiering i huvudfönstret i Norton 360 Online och sedan på Hantera säkerhetskopior.

2. Klicka på Lägg till eller ta bort filer och mappar på fliken Vad.

3. Klicka på Undanta mapp i fönstret som visas.

4. Välj den mapp du vill undanta i fönstret och klicka sedan på OK.

5. Klicka på OK.

6. Klicka på Spara inställningar i fönstret Hantera säkerhetskopiering.

Undanta en fil eller mapp från säkerhetskopiering i Windows Explorer

1. Högerklicka på filen i Utforskaren och klicka på Norton 360 Online > Undanta från säkerhetskopiering.

Alternativet Undanta från säkerhetskopiering på snabbmenyn aktiveras först när du har konfigurerat säkerhetskopieringen och när fönstren Hantera säkerhetskopiering och Återställa filer är stängda.

2. Klicka på den säkerhetskopia från vilken du vill undanta filen eller mappen.

Lägga till filer och mappar i en säkerhetskopia

Om säkerhetskopieringsuppsättningar

Säkerhetskopiera filer

Ta bort en säkerhetskopiering

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v19134675_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 28/10/2011