Om Norton Safe Web

Med Norton Safe Web kan du surfa, söka och handla säkrare på Internet. Med Norton Safe Web kan du kontrollera om en webbplats är skadlig eller inte redan innan du öppnar webbplatsen. Norton Safe Web undersöker webbplatserna du besöker och upptäcker virus, spionprogram, skadliga program och andra säkerhetshot som finns på webbplatsen. Utifrån analysen får du sedan säkerhetsomdömen om alla webbplatser.

Du kan även se communitybedömningar och användarrecensioner av webbplatserna du besöker.

Norton Safe Web kan användas med webbläsarna Internet Explorer, Firefox och Chrome.

Du kan se status för alla webbplatser genom att klicka på Fullständig rapport i popupfönstret Norton webbplatssäkerhet. Du kan även välja alternativet Community BuzzNorton -menyn för att se webbplatsers säkerhetsstatus.

Alternativet Community Buzz är endast tillgängligt i engelskspråkiga versioner av Windows.

För alla webbplatser som du vill veta säkerhetsstatusen för kan göra följande:

• se Nortons bedömning

• se communitybedömningen

• lägga in dina egna recensioner

• se användarnas recensioner

• se en lista över nyckelord som taggats till webbplatsen

• se hotinformation och allmän information om webbplatsen.

Om du använder en proxyserver för att ansluta till Internet måste du konfigurera nätverksinställningarna för proxyservern i Norton 360 Online.

När du söker på Internet med någon av sökmotorerna Google, Yahoo eller Bing visas webbplatsbedömningsikoner bredvid alla sökresultat. När du flyttar muspekaren över Norton-ikonen visas ett popup-fönster med information om webbplatsen, samt om det är säkert att handla där. I popupfönstret visas kortfattad information om säkerheten på webbplatsen. Med Norton Safe Web får du även en detaljerad rapport om säkerheten på webbplatser du besöker.

Klicka på ikonen bredvid sökresultaten eller på alternativet Fullständig rapport i popupfönstret Norton webbplatssäkerhet om du vill se den detaljerade rapporten. Rapporten visas på Norton Safe Webs webbplats.

Norton Safe Web tillhandahåller följande säkerhetsstatus för webbplatser när du surfar på Internet:

Norton Secured

Norton Secured-ikonen visas bredvid sökresultaten.

Symantec har analyserat den här sidan och fastställt att webbplatsen är godkänd av VeriSign och säker att besöka.

Webbplatsen är säker

En grön bockmarkeringsikon visas intill sökresultatet.

När du besöker en webbplats med denna status kan du se en liknande statusikon i Norton-verktygsfältet. Webbplatsen har analyserats av Norton Safe Web och betraktas som säker att besöka.

Webbplatsen har inte testats

En ikon i form av ett grått frågetecken visas intill sökresultatet.

Nortons verktygsfält visar en grön sköldikon när du besöker den här webbplatsen. Webbplatsen har analyserats av Norton Safe Web men det finns inte tillräckligt med information om den. Eftersom Symantec inte har testat den här webbplatsen rekommenderas du att inte besöka den.

Webbplatsen är inte säker

En ikon i form av ett rött kryss (x) visas intill sökresultatet.

När du besöker en webbplats med detta status kan du se en liknande statusikon i Norton-verktygsfältet. Norton Safe Web har analyserat webbplatsen och bedömt att den inte är säker att besöka. Det kan hända att skadliga program installeras på din dator från den här webbplatsen.

Obs!

En ikon i form av ett gult utropstecken visas intill sökresultatet.

När du besöker en webbplats med detta status kan du se en liknande statusikon i Norton-verktygsfältet. Norton Safe Web har analyserat den här webbplatsen och kommit fram till att den innehåller hot som klassificerats som Olägenhetsfaktorer. Dessa olägenhetsfaktorer är inte skadliga men de kan installera oönskade program på datorn utan ditt medgivande.

Förutom information om webbplatsens säkerhet får du följande säkerhetsinformation om webbutiker i Norton Safe Web:

Säkert

Webbplatsen har analyserats av Norton Safe Web och bedömts som säker att handla på.

Okänd

Norton Safe Web har inte tillräckligt med information om webbplatsen för att bedöma om det är säkert att handla från den.

Riskfyllt

Webbplatsen har analyserats av Norton Safe Web och bedömts som osäker att handla på.

Symantec rekommenderar att du inte besöker denna sida. Eventuellt säljs förfalskade varor här utan korrekta indikationer.

Begränsat

Norton Safe Web har analyserat den här webbplatsen och har för lite information om den för att bedöma om det är säkert att handla från den.

Informationen räcker inte för att garantera att den här webbplatsen är en säker webbutik.

När du besöker någon webbplats som har en osäker status, blockerar Norton Safe Web den webbplatsen. Om du ändå vill besöka den webbplatsen kan du göra det via Fortsätt till webbplatsen ändå som visas på den blockerade sidan. Du kan aktivera eller inaktivera den här inställningen via alternativet Varning för skadlig webbplats i avsnittet Safe Surfing i inställningarna för Identity Protection. Om du inaktiverar det här alternativet, blockeras inte osäkra sidor av Norton Safe Web. Men i Norton-verktygsfältet visas fortfarande status för dessa webbplatser som osäkra även när detta alternativ har inaktiverats.

Dessutom skyddar Norton Safe Web din dator medan du använder Facebook. Alla webbadresser i din Facebook-logg söks igenom och Nortons bedömningsikoner visas för de genomsökta webbadresserna. Du kan också låta andra Facebook-användare ta del av säkerhetsstatusen för en webbplats.

Du kan söka igenom din Facebook-logg med Norton Safe Web om du väljer alternativet Sök igenom Facebook-loggen. Alternativet visas när du klickar på Kör sökningar i fönstret Uppgifter.

Om Sök igenom Facebook-loggen

Sök igenom Facebook-loggen

Aktivera och inaktivera Norton Safe Web

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v19116982_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 25/08/2011