Norton Safe Web

Med Norton Safe Web kan du surfa, söka och handla säkert på internet. Norton Safe Web undersöker de webbplatser du besöker och upptäcker virus, spionprogram, malware och andra hot. Grundat på analysen ger Norton Safe Web säkerhetsomdömen om webbplatser, innan du besöker dem.

Norton Safe Web stöder webbläsarna Internet Explorer, Firefox och Chrome.

Norton Safe Web skyddar dig när du surfar, söker eller handlar online via Internet Explorer, Firefox eller Chrome. Funktionen analyserar säkerhetsnivån på webbplatser du besöker och indikerar om de är fria från hot. Med hjälp av ikoner för webbplatsbedömning vet du om en webbplats är skadlig innan du besöker den.

Aktivera eller inaktivera Norton Safe Web från tilläggssidan i Google Chrome

1. Starta Google Chrome.

2. Klicka på Inställningar i det övre högra hörnet.

3. I alternativet Inställningar navigerar du till Fler verktyg och klickar på Tillägg.

4. På sidan Tillägg ska du, om Norton Safe Web är aktiverat, avmarkera rutan Aktiverat.

Om Norton Safe Web är inaktiverat markerar du rutan Aktiverat.

5. Starta om Google Chrome.

Aktivera eller inaktivera Norton Safe Web från tilläggssidan i Mozilla Firefox

1. Starta Mozilla Firefox.

2. Klicka på Tillägg i Firefox-menyn.

3. Klicka på fliken Aktivera på fliken Tillägg.

Om Norton Safe Web inte visas gråmarkerat klickar du på Inaktivera

4. Starta om Mozilla Firefox.

Aktivera eller inaktivera Norton Safe Web från tilläggssidan i Safari

1. Starta Safari.

2. I menyn Safari klicka på Safari och klicka sedan på Inställningar.

3. Klicka på Tillägg.

4. Om Norton Safe Search är aktiverat i det vänstra fältet, avmarkera rutan Aktiverat.

Om Norton Safe Search är inaktiverat markerar du rutan Aktiverat.

Med Norton Safe Search gör du säkrare sökningar på internet. När du söker på nätet med Norton Safe Search används sökmotorn Ask.com. Du får information om webbplatsens säkerhetsstatus, och Nortons bedömningsikon visas för varje resultat som sökmotorn genererar.

Med Norton Safe Search får du en ny smart funktion där sökning sker samtidigt som du skriver. Olika sökförslag visas när du skriver in de första bokstäverna av ett ord.

Funktionen Norton Safe Search är enbart tillgänglig för vissa länder, däribland Australien, Belgien, Brasilien, Kanada, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Nederländerna, Norge, Spanien, Sverige, Schweiz, USA och Storbritannien. Funktionen Privacy Safeguard finns endast i USA, Storbritannien och Kanada.

Du kan använda Norton Safe Search även om du stänger av Password Manager-funktionerna.

Funktionerna i Norton Safe Search stöds endast av webbläsarna Internet Explorer, Firefox och Chrome.

Söka på webben med Norton Safe Search

1. Öppna webbläsaren.

2. Skriv in sökordet i rutan Norton Safe Search i Nortons verktygsfält.

3. Gör något av följande:

• Klicka på Safe Search.

• Välj ett sökförslag som överensstämmer med söksträngen i popup-fönstret som öppnas.

Scam Insight hindrar dig från att lämna ut känslig information som personnummer eller kreditkortsuppgifter till bedrägliga webbplatser. Du får hjälp med att identifiera filer som är misstänkta eller sårbara genom att hot identifieras utifrån säkerhetsomdömen. Den fokuserar huvudsakligen på de webbplatser som kräver att du uppger personlig information.

I popupfönstret Norton Safe Web ser du om det är säkert att besöka en webbplats eller inte.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v19116982
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 23/10/2018