Hitta en dators IP-adress

Du kan hitta en dators IP-adress på olika sätt. Om du har Windows 2000/XP, Windows Vista eller Windows 7 kan du använda Ipconfig för att ta reda på IP-adresser.

Med Ipconfig uppges endast IP-adressen för den lokala datorn. Du måste köra det här programmet på den dator som du vill identifiera.

Så här tar du reda på en IP-adress med Ipconfig i Windows 2000/XP

1. Klicka på Start > Kör i Windows aktivitetsfält för den dator som du vill identifiera.

2. Skriv in cmd i dialogrutan Kör.

3. Klicka på OK.

4. Vid kommandotolken skriver du ipconfig. Tryck sedan på Retur på tangentbordet.

5. Notera IP-adressen.

Så här tar du reda på en IP-adress med Winipcfg i Windows Vista

1. På den dator som du vill identifiera klickar du på Start i Windows aktivitetsfält.

2. I textrutan Sök skriver du cmd. Tryck sedan på Retur på tangentbordet.

3. Vid kommandotolken skriver du ipconfig. Tryck sedan på Retur på tangentbordet.

4. Notera IP-adressen.

Så här tar du reda på en IP-adress med Winipcfg i Windows 7

1. Klicka på Start i Windows aktivitetsfält på den dator vars IP-adress du vill ta reda på.

2. Skriv cmd i textrutan Sök igenom program och filer. Tryck sedan på Retur på tangentbordet.

3. Vid kommandotolken skriver du ipconfig. Tryck sedan på Retur på tangentbordet.

4. Notera IP-adressen.

Ändra pålitlighetsnivån för nätverket och enheterna

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v1602412_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 23/04/2011