Virussökning i e-post

Virussökning i e-post skyddar dig från hot som skickas eller tas emot i e-postbilagor. I fönstret Virussökning i e-post anger du hur Norton 360 Online ska söka i e-postmeddelanden. Baserat på de alternativ du väljer söker Norton 360 Online automatiskt igenom de e-postmeddelanden som du skickar eller tar emot.

Norton 360 Online stöder alla e-postprogram som använder kommunikationsprotokollen POP3 eller SMTP.

Norton 360 Online söker igenom e-post genom att övervaka de kommunikationsportar som används för e-post och fånga upp e-postöverföringar. När inkommande e-postmeddelande har sökts igenom skickas de vidare till e-postprogrammet. Om du laddar ner ett e-postmeddelande med en stor bilaga kan det hända att e-postprogrammet inte tar emot en överföring under några minuter. Det kan leda till att ditt e-postprograms tidsgräns överskrids. Om du slår på skydd mot avbrott bekräftar Norton 360 Online anslutningen regelbundet och förhindrar avbrott.

Tidsgränsskyddet lägger en dold text överst i e-postmeddelandena. E-postprogrammet bör ta bort texten.

Välj följande alternativ i fönstret Virussökning i e-post :

Vad som ska sökas igenom

Använd följande alternativ för att bestämma vad som ska sökas igenom:

• Virussök inkommande e-postmeddelanden

Söker automatiskt igenom mottagna e-postmeddelandens bilagor efter hot.

• Virussök utgående e-postmeddelanden

Söker automatiskt igenom skickade e-postmeddelandens bilagor efter hot.

Så här ökar du skyddet

Använd följande alternativ om du vill höja skyddsnivån för e-postsökningen:

• Sök efter misstänkta maskar i utgående meddelanden

Aktiverar sökning för att upptäcka misstänkta maskar i dina utgående e-postmeddelanden och varna dig om ett hot upptäcks.

• Åtgärd när ett utgående hot hittas.

Om Norton 360 Online upptäcker ett hot i ett utgående e-postmeddelande, har du följande alternativ:

• Automatiskt borttagning [rekommenderas]

Ger dig bäst skydd genom att automatiskt ta bort misstänkta e-postmaskar från datorn utan att fråga dig.

• Fråga vad om ska göras

Ger dig mest kontroll när en misstänkt e-postmask upptäcks. Du väljer vad som ska göras vid varje fas av risksvarsprocessen. Ett sammanfattningsfönster visas med detaljer över alla åtgärder som vidtogs

Åtgärder vid genomsökning av e-postmeddelanden

Du kan använda följande alternativ:

• Skydda mot timeout

Gör så att e-postklienten inte visar tidsgränsfel när Norton 360 Online söker igenom stora bilagor

• Visa förloppsindikator

Visar ett förloppsfönster medan Norton 360 Online söker igenom dina utgående e-postmeddelanden

Om Norton AntiSpam

Om inställningar för sökning och risker

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v15911615_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 19/10/2011