Inställningar för nätverksproxy

En proxyserver reglerar åtkomsten till Internet och förhindrar att datorer utifrån kan komma åt ditt nätverk. Om du är uppkopplad på ett nätverk som ansluter till Internet via en proxyserver, kan du ange uppgifter om proxyservern i detta fönster. De Norton-specifika funktionerna som kräver en Internetanslutning körs endast om du konfigurerar proxyserverdetaljerna. Norton Insight använder till exempel särskilda proxyserverinställningar för att kommunicera med Symantecs servrar.

Om nätverket använder automatiska konfigurationsskript för att hantera Internetåtkomst, kan du ange webbadressen för önskad PAC-fil (Proxy Automatic Configuration). En PAC-fil består av kod som informerar webbläsaren om proxyinställningarna för olika webbplatser på Internet. Den består av ord som ska filtreras eller blockeras vid Internetåtkomst. Det går även att välja alternativ som hjälper webbläsaren att upptäcka proxyinställningarna automatiskt. Om du föredrar att konfigurera inställningarna i nätverket manuellt måste du avaktivera Automatisk konfiguration.

Använd följande avsnitt i fönstret för att specificera dina proxyinställningar:

Automatisk konfiguration

Ange URL eller skript för automatisk konfiguration för att hantera Internetåtkomst.

Välj mellan följande alternativ:

• Identifiera inställningar automatiskt

Webbläsaren upptäcker nätverksinställningarna automatiskt.

Om du inte vill skriva över de manuella inställningarna för nätverksanslutningen, avmarkerar du alternativet.

• Använd skript för automatisk konfiguration

Webbläsaren använder URL eller skript för automatisk konfiguration för att hantera Internetåtkomst för LiveUpdate.

I fältet URL anger du HTTP-webbadressen eller skriptet för pac-filen (t.ex. file://c:/proxy.pac).

Proxyinställningar

Här anger du detaljerade proxyinställningar.

Markera Använd en proxyserver för HTTP-anslutningar under Proxyinställningar och gör följande:

• Skriv in webbadressen och IP-adressen till din proxyserver i rutan Adress.

• Skriv in portnumret till proxyservern i rutan Port.

Du kan ange ett värde från 1 till 65535.

Autentisering

Anslut till Internet via en server som kräver autentisering.

Ange autentiseringsuppgifterna i fälten Användarnamn och Lösenord.

Om Inställningar för nätverksproxy

Konfigurera Inställningar för nätverksproxy

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v15708050_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 10/02/2011