Kontrollera pålitlighetsnivå för en viss fil

Norton Insight visar information om Intressanta filer som finns på datorn. Här finns information om bland annat filsignaturer och installationsdatum. Du kan även se information om t.ex pålitlighetsnivå, stabilitetsbedömning, communityanvändning, resursanvändning och filursprung. Du kan få fram filens sökväg på datorn med hjälp av alternativet Hitta. Om du högerklickar på en fil visas alternativet Norton 360 Online i snabbmenyn, och sedan Norton File Insight. Använd dessa alternativ för se information om intressanta filer.

Alternativet Norton File Insight visas endast när du högerklickar på en intressant fil. I Windows felsäkra läge finns inte det här alternativet för någon fil. Alla filer som du öppnar i fönstret File Insight kategoriseras som en intressant fil i Norton 360 Online.

Symantec-servern lagrar hash-värdet och pålitlighetsnivån för de intressanta filerna. Du får filinformationen direkt när du öppnar fönstret Norton Insight - programbedömningar. Du kan emellertid använda alternativet Kontrollera pålitlighet nu i fönstret File Insight för att uppdatera pålitlighetsvärdet för en fil. Du kan även manuellt godkänna välkända filer. Du kan ändra pålitlighetsnivån för alla filer till Pålitlig förutom för de filer som har statusen Norton Trusted.

Du kan också se resursanvändningen för en fil. I fönstret File Insight visas ett diagram över processoranvändningen och information om datorresurser för de processer som körs. I diagrammet visas en översikt över hela datorns processoranvändning och processor- eller minnesanvändning för en viss process.

Så här kontrollerar du pålitlighetsnivån för en viss fil

1. Klicka på Datorsäkerhet i huvudfönstret i Norton 360 Online och klicka sedan på Kör Norton Insight.

2. I fönstret Norton Insight - programbedömningar klickar du på den fil du vill kontrollera.

3. I fönstret File Insight kan du se information om filen.

4. Klicka på Stäng i fönstret File Insight.

Så här kontrollerar du pålitlighetsnivån för en viss fil

1. Klicka på Datorsäkerhet i huvudfönstret i Norton 360 Online och klicka sedan på Kör Norton Insight.

2. I fönstret Norton Insight - programbedömningar klickar du på Kontrollera en specifik fil.

3. Bläddra till platsen där filen finns.

4. Markera filen och klicka sedan på Öppna.

5. I fönstret File Insight kan du se information om filen.

6. Klicka på Stäng i fönstret File Insight.

Så här hittar du filens plats

• Klicka på Hitta i fönstret File Insight.

Så här uppdaterar du filens pålitlighetsnivå

• Gå till fönstret File Insight och klicka på Kontrollera pålitlighet nu.

Så här gör du en fil pålitlig manuellt

• Klicka på Pålitlig nu på fliken Detaljer i fönstret File Insight.

Du kan manuellt godkänna filer som har omdömena dålig, ej testad eller som inte är Norton Trusted.

Kontrollera resursanvändning för en process som körs

1. Klicka på Aktivitet i vänstra rutan i fönstret File Insight.

2. Gör något av följande i listrutan Visa :

• Välj Prestanda för att visa prestandadiagrammet över processen.

• Välj Prestandavarning för att visa information och prestandavarningar om processen.

• Välj Nätverk för att visa nätverksaktiviteter för processen.

• Välj Kör nyckeländring om du även vill se registerändringar.

Om Norton Insight

Visa filer med Norton Insight

Konfigurera Sökprofiler

Om System Insight

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v15624089_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 27/09/2011