Om skydd mot nätfiske

Funktionen Skydd mot nätfiske hindrar dig från att besöka misstänkta webbplatser. När skyddet mot nätfiske är aktiverat analyserar skyddskomponenten mot nätfiske säkerhetsnivån på de webbplatser som du besöker . Resultaten visas sedan i popup-fönstret Norton webbplatssäkerhet. Skyddet mot nätfiske blockerar även navigering till webbplatser som har bekräftats som ohederliga.

Med skyddet mot nätfiske får du följande information om webbplatser som du besöker:

• om det är säkert att uppge konfidentiell information på webbplatsen

• om webbplatsen är en förfalskning

• om webbplatsen är misstänkt

• om webbplatsen har rykte om sig att ge oönskade konsekvenser.

I popupfönstret Norton webbsäkerhet i webbläsarna Internet Explorer, Firefox och Chrome kan du se mer information om säkerhetsstatusen på de webbplatser du besöker.

Dessutom får du mer information om Norton-autentiserade webbsidor i Norton webbplatssäkerhet. Webbplatshackare skapar ofta falska webbplatser som ser ut som riktiga företagswebbplatser. Norton 360 Online avslöjar de falska webbplatserna.

Symantec analyserar sidorna på dessa webbplatser och kontrollerar om de tillhör det företag som de utger sig för att tillhöra. Du kan lita på att den information du uppger når företaget som du vill göra affärer med.

Du kan anmäla en webbplats som du misstänker vara falsk till Symantec för ytterligare utvärdering. Du rapporterar en webbplats genom att klicka på Rapportera webbplats i Nortons verktygsfält. Du kan även rapportera en webbplats som du misstänker är falsk men som skyddet mot nätfiske bedömer som säker.

Även om du avaktiverar funktionen Skydd mot nätfiske har du skydd mot Internethot genom funktionerna i Norton Safe Web. Du kan inte använda alternativet Rapportera webbplats i Norton -menyn för att skicka in utvärdering av webbplatsen till Symantec när skyddet mot nätfiske är inaktiverat.

I popup-fönstret Norton webbplatssäkerhet kan följande meddelanden visas:

• Webbplatsen är säker

• Webbplatsen är inte säker

• Webbplatsen har inte testats

• Norton Secured

• Obs!

• Vilseledande webbplats

• Misstänkt webbplats

• Sidan ej analyserad

Aktivera och inaktivera Skydd mot nätfiske

Rapportera en felaktig utvärdering av en webbplats

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v15610505_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 22/04/2011