Skydd mot nätfiske

Funktionen Skydd mot nätfiske hindrar dig från att besöka misstänkta webbplatser. När skyddet mot nätfiske är aktiverat analyserar skyddskomponenten mot nätfiske säkerhetsnivån på de webbplatser som du besöker . Det visar sedan resultatet i popup-fönstret Norton webbplatssäkerhet.

Skydd mot nätfiske ger dig följande information om webbsidor:

• Om webbsidan är säker för att mata in konfidentiell information.

• Om webbsidan är känd för att vara vilseledande

• Om webbsidan är känd för att tillhöra en misstänkt webbplats

Du kan klicka på webbplatssäkerhetsfältet i Internet Explorer, Chrome eller Firefox för att visa mer information om webbsidans status.

Dessutom ger Norton webbsäkerhet dig information om Norton-verifierade webbsidor. Webbplatshackare skapar ofta falska webbplatser som ser ut som riktiga företagswebbplatser. Norton webbplatssäkerhet identifierar bedrägliga webbplatser och talar om för dig vilka webbplatser som är autentiserade.

Symantec analyserar sidorna på dessa webbplatser och kontrollerar att de tillhör det företag som representeras. Du kan lita på att den information du uppger når företaget du vill göra affärer med.

Du kan rapportera en webbsida som du misstänker vara vilseledande till Symantec för ytterligare utvärdering. Använd alternativet Rapportera webbplatsNorton-verktygsfältet för att rapportera en webbplats.

När en webbplats blockeras som vilseledande eller misstänkt skickas webbplatsens adress automatiskt till Symantec för ytterligare utvärdering. Du kan ange hur du vill att den vilseledande eller misstänkta webbplatsens adress ska skickas till Symantec. Klicka på Skicka fullständig information om webbplatsen om du vill ändra på den här inställningen. Om detta alternativ är aktiverat skickas webbsidans hela adress, så som den visas i adressfältet i webbläsaren. Om alternativet har inaktiverats tar Norton 360 Online bort webbadressens söksträng och skickar adressen.

Webbsidan du vill rapportera ska vara öppen i webbläsaren när du rapporterar den till Symantec.

Även om du avaktiverar Skydd mot nätfiske, skyddar Norton 360 Online dig från Internethot med funktionerna i Norton Safe Web.

Om skydd mot nätfiske

Aktivera och inaktivera Skydd mot nätfiske

Rapportera en felaktig utvärdering av en webbplats

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v15477366_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 26/08/2011