Skydd mot spionprogram

Spion- och reklamprogram utgör säkerhetsrisker för dina personuppgifter och din integritet. Spion- och reklamprogram påminner om varandra. Ibland kan de ha samma funktioner, men även om båda samlar in information om dig kan de samla in olika slags information.

Spionprogram innebär en risk för identitetsstöld eller bedrägeri. Sådana program kan logga vad du skriver på tangentbordet, fånga upp e-posttrafik och snabbmeddelanden. De kan även stjäla känsliga personuppgifter som lösenord, inloggnings-ID eller kreditkortsnummer. Dessa program kan sedan skicka de insamlade uppgifterna till obehöriga användare.

Reklamprogram visar annonser på datorn och samlar in uppgifter om din webbanvändning. Sedan ger det uppgifterna till företag som skickar reklam grundad på dessa uppgifter.

Vissa program behöver andra program som är klassade som säkerhetsrisker för att fungera. Ett spridprogram eller gratisprogram som du hämtar från Internet kan använda reklamprogram för att hålla priset nere. I så fall kan du låta säkerhetsriskprogrammet ligga kvar på datorn eller återställa säkerhetsriskprogrammet om Norton 360 Online tagit bort det.

Norton 360 Online tillåter som standardinställning installation av skämtprogram och andra lågriskobjekt på din dator. Norton 360 Online låter dig ta hand om lågriskobjekt. Du kan ändra inställningarna så att dessa säkerhetsrisker upptäcks i Norton 360 Online.

Hantera objekt i Karantän

Om inställningar för spionprogram och uppdateringar

Om att hålla datorn säker