Norton Community Watch

Norton Community Watch samlar in information om nya potentiella säkerhetsrisker från din dator och skickar informationen till Symantec för analys. Symantec analyserar data för att upptäcka nya säkerhetshot och avgöra deras ursprung. Genom att delta i Norton Community Watch, hjälper du Symantec att förbättra sina möjligheter i kampen mot säkerhetsrisker och hot.

När Norton 360 Online upptäcker en säkerhetsrisk, använder det Norton Community Watch till att skicka webbplatsinformation till Symantec. Alla webbadresser till webbplatser du besökt innan risken upptäcktes skickas till Symantec för utvärdering. Symantec utvärderar listan över webbadresser för att identifiera vilka webbplatser som kan ha orsakat smittan. Inskickad information hjälper Symantec analysera utförandet, schemaläggningen och effektiviteten gällande Norton-specifika uppgifter och inställningar på datorn. Inga personuppgifter skickas till Symantec. Norton-funktioner som Norton Insight och Insight Network använder Symantecs utvärderingsinformation.

Med alternativet Utförlig datainsamling vid fel som finns i Norton Community Watch kan du bestämma om utförliga rapporter ska skickas eller inte. Den detaljerade informationen som skickas kan variera beroende på Norton-specifika fel och komponenter. Du kan konfigurera sändningarna med alternativen Alltid, Aldrig och Fråga först.

Följande data samlas in och skickas via Norton Community Watch:

• Identifierad skadlig programvara, t.ex. flyttbara körbara filer och pågående processer

• Alla webbplatser som produkten anser vara vilseledande

• Alla webbadresser som du besökt innan risken upptäcktes

• Program och processer som körs regelbundet på datorn och under detektering av säkerhetsrisker

• Exempel på svar som datorn skickar till alla potentiella säkerhetsrisker

• Allmänna systeminformations- och prestandaattribut från datorn

• Allmän information om din dator som exempelvis inställningar för inaktivitet, vänteläge och skärmsläckare

Om du inte längre vill skicka risker till Symantec stänger du av alternativet Norton Community Watch.

I fönstret Säkerhetshistorik kan du se vad som skickas till Symantec.

Om Norton Community Watch

Inaktivera eller aktivera Norton Community Watch

Om administrationsinställningar

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v15462173_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 10/03/2011