Övervakning av ändringar i Active Desktop

Övervakning av ändringar i Active Desktop ser till att skadliga program inte kan använda det dokumenterade gränssnittet för pålitliga program för att skicka data utanför nätverket, utan att utlösa brandväggsvarningar.

Skadliga program skapar en HTML-sida som innefattar de element som länkar till externa webbplatser. Dessa program ställer in den här HTML-sidan som Windows Active Desktop. När Active Desktop är på ansluter programmet till den webbplatsadress som finns i HTML-koden. När Active Desktop Change Monitoring (Övervakning av ändringar i Active Desktop) är aktiv får du en varning när ett skadligt program försöker ändra Active Desktop. Du kan sedan tillåta eller blockera sådana program. Program som tillåts ändra skrivbordet till Active Desktop räknas automatiskt upp i dialogrutan Övervakning av Active Desktop.

Klicka på ett program för att få mer information om det.

Följande tabell visar programdetaljerna:

Fullständig sökväg

Visar programmets plats

Beskrivning

Visar en kort beskrivning av programmet

Version

Visar programmets version

Digital signatur

Visar digital signaturautentisering för programmet

Företagsnamn

Visar namnet på företaget som programmet tillhör

Du kan klicka på alternativet Ta bort om du vill ta bort valt program från listan eller alternativet Ta bort alla om du vill ta bort alla program från listan.

Om Avancerade inställningar för smart brandvägg

Om den smarta brandväggen

< Tillbaka

The solution made it easy for me to handle my issue.

Strongly disagree
Strongly agree

This is not my issue.