Övervakning av kommandoradens exekvering

Funktionen Övervakning av kommandoradens exekvering ser till att skadliga program inte kan starta pålitliga program i dolt läge genom kommandoradsparametrar utan att brandväggen varnar.

Skadliga program gör att ett pålitligt program ansluter till Internet genom att ändra programmets kommandoradsparametrar. Dessa program kan till och med starta en process genom att använda en Windows shell-process eller en schemaläggningstjänst. När funktionen Övervakning av kommandoradens exekvering är aktiv får du meddelande så snart som ett misstänkt program försöker starta ett pålitligt program via kommandoradens parametrar. Du kan sedan tillåta eller blockera ett program. De program du tillåter att köras visas automatiskt i dialogrutan Övervakning av kommandoradens exekvering. Klicka på ett program för att få mer information om det.

Följande tabell visar programdetaljerna:

Fullständig sökväg

Visar programmets plats

Beskrivning

Visar en kort beskrivning av programmet

Version

Visar programmets version

Digital signatur

Visar digital signaturautentisering för programmet

Företagsnamn

Visar namnet på företaget som programmet tillhör

Du kan klicka på alternativet Ta bort om du vill ta bort valt program från listan eller alternativet Ta bort alla om du vill ta bort alla program från listan.

Om Avancerade inställningar för smart brandvägg

Om Programregler

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v15457335_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 15/02/2011