Kontroll av automatisk fil- och skrivardelning

Med alternativet Kontroll av automatisk fil- och skrivardelning kan du konfigurera fil- och skrivardelning över alla datorer i ditt nätverk.

Om du använder Windows XP kan du ange alternativet till , Fråga först eller Av. När alternativet Fråga först har angetts får du alltid en fråga i Norton 360 Online när datorn ansluts till ett nytt nätverk. Frågan ställs bara om datorn uppfyller följande kriterier:

• Det finns åtminstone en delad resurs på datorn eller så har du operativsystemet Windows Media Center edition.

• Datorn har ett privat IP-adressintervall.

• Datorn är ansluten med en säker trådlös eller fast anslutning.

Beroende på ditt svar klassificeras nätverket som delat eller skyddat i Norton 360 Online. Det är bara när pålitlighetsnivån anges till delad som resurser, exempelvis filer och skrivare, kan delas med de andra datorerna i nätverket.

I Windows 7 och Vista kan du ange alternativet Kontroll av automatisk fil- och skrivardelning till eller Av. Alternativet är aktiverat som standard.

När Kontroll av automatisk fil- och skrivardelning är aktiverat tillåter Norton 360 Online fil- och skrivardelning som är konfigurerad via Microsoft-nätverk. Men detta kräver dock att en dator i nätverket har fått tillgång till dessa tjänster på din dator innan du installerade den aktuella versionen av Norton 360 Online. Kontroll av automatisk fil- och skrivardelning upptäcker automatiskt om fil- eller skrivardelning har aktiverats, före eller efter installationen av Norton 360 Online. Om nätverket skyddas vid installationen av Norton 360 Online samtidigt som du delar ut en mapp ställs pålitlighetsnivån automatiskt in till Delad.

Vissa funktioner i Windows 7, exempelvis Home Media Experience, fungerar endast när pålitlighetsnivån för det nätverk din dator är ansluten till är inställd på Delad eller Helt pålitlig. När funktionen Kontroll av automatisk fil- och skrivardelning är aktiverad kan pålitlighetsnivån för nätverket anges till Delad endast om vissa säkerhetskriterier uppfylls.

När du använder fil- och skrivardelning i ditt nätverk bör du se till att varje delad resurs är lösenordsskyddad.

Om den smarta brandväggen

Om allmänna inställningar för brandvägg

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v15457119_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 21/04/2011