Tillståndsstyrt protokollfilter

Tillståndsstyrt protokollfilter filtrerar eller blockerar ogiltiga datapaket som inte stämmer överens med ett känt anslutningstillstånd mellan två datorer. Anslutningstillståndet innefattar attribut som t.ex. IP-adresser, portar och sekvensnummer för datapaket som förflyttar sig över anslutningen.

Markera alternativet Tillståndsstyrt protokollfilter om du vill att brandväggen ska utföra följande:

• Analysera nätverkstrafik som kommer in i datorn.

• Blockera misstänkta program som försöker ansluta till din dator.

För inkommande datatrafik gäller regeln för nätverkstrafik för det tillståndsstyrda protokollfiltret. Filtret kontrollerar först om protokollet som används av den inkommande kommunikationstypen är tillåtet. Därefter identifierar det källan till trafiken och validerar pålitligheten för källans adress. Baserat på denna analys kan sedan det tillståndsstyrda protokollfiltret tillåta eller blockera trafik.

Om allmänna inställningar för brandvägg

Om den smarta brandväggen

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v15457118_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 15/02/2011