Meddelande gällande supportslut för Norton-skydd i Windows XP och Windows Vista

Varför upphör Norton-skydd i Windows XP och Vista?

Microsoft avslutade supporten för Windows XP under 2014 och för Windows Vista under 2017.

NortonLifeLock-produkter och -tjänster har fortsatt att hjälpa till att skydda datorer som använder dessa operativsystem långt efter att supporten från Microsoft upphörde. Men för att fortsätta tillhandahålla vår bästa säkerhet för moderna Windows-operativsystem stöds dessa äldre operativsystem inte längre.

Var hittar jag datorns Windows-version?

1. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

2. Skriv följande text och tryck sedan på Enter :

winver

Fönstret Om Windows öppnas och visar Microsoft Windows-version, programinformation och servicepaket, om servicepaket är installerat.

När upphör Norton-skyddet?

Norton-skyddets support för Windows XP och Vista upphör i början av 2021. Ett exakt slutdatum för support kommer snart att meddelas och Norton-skyddet kommer att fortsätta att fungera normalt fram till dess. Efter att supporten upphör kommer datorer som kör operativsystem som inte stöds inte längre att få produkt-, tjänste- och skyddsuppdateringar samt virusdefinitioner.

Vad ska jag göra om jag fortfarande använder Windows XP eller Vista?

För att datorn ska få Norton-skydd efter att supporten har upphört i början av 2021 kan du uppdatera datorns operativsystem till Windows 10. Windows 7-datorer stöds fortfarande av Norton-skyddsprogramvara, men vi rekommenderar inte att du uppgraderar XP- eller Vista-system till Windows 7 eftersom Microsoft upphörde att stödja Windows 7 i januari 2020.

Kan jag överföra NortonLifeLock-prenumerationen när jag migrerar till en version av Windows som stöds?

När du har migrerat till den aktuella versionen av Windows måste du installera om Norton-skyddet. Gå till Mitt Norton för att ladda ner och installera om skyddet.

Om du bestämmer dig för att sluta använda din gamla dator kan du ta Norton-skyddet med dig. Läs Överför Norton-skyddet från en enhet till en annan för mer information.

Beroende på prenumerationen kan du också ladda ner Norton-skyddet på andra Mac-, Android- eller iOS-enheter.

Vad händer om jag inte kan uppgradera till en version av Windows som stöds?

Norton-skyddet fortsätter att fungera normalt fram till början av 2021. Om du inte kan uppgradera till en version av Windows som stöds till dess, kan du fortsätta använda NortonLifeLock-prenumerationen på dina andra enheter som stöds.

Om du inte använder prenumerationen på någon av dina enheter kan du kontakta Kundtjänst och support för att se om du är berättigad till återbetalning.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v136450289
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 21/08/2020