Meddelande: "Anslutningsfel: Secure VPN upplevde ett anslutningsfel. Försök igen senare."

Detta problem kan inträffa om Norton Secure VPN inte lyckas upprätta en anslutning till VPN-servern. Kontrollera att enheten är ansluten till internet.

Åtgärda problemet genom att avinstallera och installera om WAN Miniport-drivrutinerna och återställa inställningarna för nätverkskortet. Avinstallera och installera om Norton om problemet kvarstår.

STEG 1

Avinstallera och installera om WAN Miniport-drivrutiner

1. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

2. Skriv följande text och tryck sedan på Enter :

devmgmt.msc

3. Dubbelklicka på Nätverkskort i fönstret Enhetshanteraren och dubbelklicka för att utvidga det.

4. Under nätverkskort ska du dubbelklicka på WAN Miniport-drivrutiner (IKEv2) för att öppna drivrutinsegenskaper.

Om du inte hittar WAN Miniport-drivrutinerna (IKEv2) under nätverkskort från det översta menyfältet ska du klicka på Visa > Visa dolda enheter.

5. På fliken Drivrutin klickar du på Avinstallera eller Avinstallera enhet.

6. Följ anvisningarna på skärmen.

7. Upprepa rad 4 till 6 för att ta bort följande drivrutiner:

• WAN Miniport-drivrutiner (IP)

• WAN Miniport-drivrutiner (IPv6)

Följ anvisningarna på skärmen och ta bort WAN Miniport- och TAP-drivrutiner.

8. I fönstret Enhetshanteraren från det översta verktygsfältet ska du först klicka på Åtgärd och sedan på Sök efter maskinvaruändringar.

9. Följ anvisningarna på skärmen för att installera WAN Miniport-enhetsdrivrutiner.

När installationen av enhetsdrivrutinen är slutförd kan du starta Norton och aktivera Secure VPN. Om problemet kvarstår går du vidare till steg 2.

STEG 2

Återställ nätverkskort och TCP/IP-stapel

1. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

2. Skriv följande text och tryck sedan på Enter :

cmd

3. Skriv in följande i kommandotolken och tryck på Retur.

netsh winsock-återställning

När återställningen av Winsock är slutförd visas meddelandet "Återställningen av Winsock slutförd" i kommandotolken.

4. Skriv in följande i kommandotolken och tryck på Retur.

netsh int ipv4-återställning

Om du använder IPV6 skriver du följande kommando och trycker på Retur :

netsh int ipv6-återställning

5. Stäng alla program och starta om datorn.

STEG 3

Kontrollera rotcertifikaten för Secure VPN

1. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

2. Skriv följande text och tryck sedan på Enter.

certlm.msc

3. Utvidga mappen på NSM och klicka sedan på Certifikat.

4. I den högra panelen, under kategorin Utfärdats av ska du leta efter poster från SurfEasy.

Kontrollera att "Surf Easy-certifikat" är installerade på den lokala datorns certifikatlagringsplats. (Personliga, pålitliga rot- och intermediära certifikat)

5. Ta bort de gamla certifikaten om du ser flera SurfEasy-poster.

Gör följande för att hitta installationsdatum för Norton:

• Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows -tangenten + R.

• Skriv följande text och tryck sedan på Enter.

appwiz.cpl

• Leta upp Norton 360 eller Norton Secure VPN från listan över installerade program och kontrollera datumet "installerat".

• Matcha Nortons installationsdatum med utgångsdatumet för SurfEasy-certifikaten och ta bort dubbletterna.

6. Stäng fönstret Certifikathanterare.

7. Starta Norton och slå på Secure VPN.