Norton-skydd för Windows 7 när Microsofts support upphör

Microsoft har officiellt meddelat att Windows 7 inte längre stöds från och med 14 januari 2020. Dina Norton-produkter fortsätter ändå att stödja Windows 7 under en överskådlig framtid.

Om du har Windows 7 får säkerhetsprogramvaran i Norton-klienten inte längre de nya programuppdateringar som stödda versioner av Windows (Windows 10, Windows 8 och Windows 7 Service Pack 1) får.

Däremot kommer säkerhetsprogramvaran i Norton-klienten att med LiveUpdate fortsätta ta emot de senaste malware-definitionerna, sårbarhetsuppdateringarna och kompatibilitetskorrigeringarna.

Du bör tänka på att en viktig aspekt av att skydda datorn, förutom att ha aktuella säkerhetsprodukter, är att uppdatera den med de senaste versionerna av Service Pack och korrigeringar för operativsystemet.

Som Microsoft meddelade kommer de inte längre att ge ut korrigeringar för Windows 7. Därför kan dessa datorer bli mål för webbrottslingar, i synnerhet om nya sårbarheter i operativsystemet upptäcks. Windows 7 kan vara mottagligt för virus och risker som senare versioner av Windows är immuna mot, beroende på de aktuella hotens beskaffenhet. Därför rekommenderar vi starkt att du så snart som möjligt uppgraderar din Windows 7-dator till ett operativsystem som stöds.

Vanliga frågor

1. Kommer Windows 7 att bli mindre säkert efter att Microsofts stöd upphör den 14 januari 2020?

Microsoft har meddelat: "Om du fortsätter använda Windows 7 efter att stödet har upphört så fungerar datorn fortfarande men den kan bli mer sårbar för säkerhetsrisker och virus."* Orsaken är att Microsoft inte längre erbjuder teknisk support till användare som har Windows 7. Microsoft kommer inte längre att producera uppdateringar av operativsystem för att bemöta eventuella hot som hittas i Windows 7. Här är Microsofts meddelande om upphörande av support för Windows 7.

2. Rekommenderar NortonLifeLock att jag uppdaterar till ett annat operativsystem?

Ja. Om du har en Windows 7-dator rekommenderar vi starkt att du så snart som möjligt uppgraderar till ett modernare operativsystem som stöds.

3. Har NortonLifeLock några rekommendationer om jag fortsätter att använda Windows 7?

Om du väljer att fortsätta använda Windows 7 rekommenderar vi följande åtgärder som bästa praxis:

• Se till att de senaste programuppdateringarna från Microsoft är installerade i ditt Windows 7-system före den 14 januari 2020.

• Migrera till program som stöds med säkerhetsuppdateringar och korrigeringar i Windows 7.

• Se till att dina säkerhetsprogram är uppdaterade och stöds aktivt av din säkerhetsleverantör i Windows 7.

4. Får jag fortfarande uppdateringar och virusdefinitioner i Windows 7 om jag kör den senaste versionen av Norton AntiVirus, Norton Internet Security, Norton 360 eller Norton Security?

När detta skrivs är de senaste huvudversionerna av nämnda lösningar 22.x. För närvarande stödjer vi dessa lösningar med programuppdateringar och virusdefinitioner för alla versioner av Microsoft Windows som stöds (inklusive Windows 7 SP1).

5. Får jag fortfarande programuppdateringar och virusdefinitioner i Windows 7 om jag kör en äldre version av Norton AntiVirus, Norton Internet Security, Norton 360 eller Norton Security?

Versioner av Norton-lösningar som är äldre än 22.x får stöd enligt följande riktlinjer:

• Vi tillhandahåller uppdaterade virusdefinitioner i tre år efter att en huvudversion av en programvara släpps.

• Om du för närvarande får uppdaterade virusdefinitioner för en tidigare version, så fortsätter du att få de definitionsuppsättningar som är kompatibla med de Windows-plattformar som stöds av Norton-lösningen.

• Om du begär support för en tidigare version kan du behöva uppdatera till den senaste versionen av lösningen i samband med supportprocessen.

6. Kommer NortonLifeLock att stödja Windows 7 i kommande huvudversioner av Norton-säkerhetslösningar?

Vårt mål är att erbjuda bästa möjliga skydd för största möjliga antal operativsystem som våra kunder använder. Det kan hända att kommande versioner av Norton-säkerhetslösningar inte längre stödjer nedlagda operativsystem, beroende på säkerhetskrav och utveckling. Vi kommer som alltid att ange tydliga systemkrav i dokumentationen för alla programuppdateringar vi släpper.

7. Vad händer med min installerade Norton-klientsäkerhet om jag uppgraderar från Windows 7 till Windows 10?

Norton-klientsäkerhet kommer att migrera när du uppdaterar operativsystemet från Windows 7 till Windows 10 med hjälp av Microsofts rekommenderade flöde. Mer information finns i Ladda ner Windows 10.

NortonLifeLock ansvarar inte för tillförlitligheten hos data, bedömningar, råd eller utsagor på webbplatser som tillhör tredje part. NortonLifeLock tillhandahåller enbart dessa länkar som en service. Förekomsten av sådana länkar betyder inte att NortonLifeLock godkänner, rekommenderar eller tar något som helst ansvar för innehållet på webbplatserna.

* https://www.microsoft.com/sv-se/microsoft-365/windows/end-of-windows-7-support

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v133925318
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 03/02/2020