Underhållsläge för Windows XP, Windows Vista och Windows 7 SP0 för Nortons säkerhetsprogramvara

Vi har flyttat versionerna av vår säkerhetsprogramvara för Windows XP, Windows Vista och Windows 7 SP0 (Service Pack 0) till underhållsläge. Mer information om beslutet och hur det potentiellt påverkar dig finns i den här artikeln.

Varför flyttas Windows XP, Windows Vista och Windows 7 SP0 till underhållsläget?

• Microsofts support för Windows XP upphörde 2014, för Windows Vista i april 2017 och för Windows 7 SP0 i januari 2020.

• Versioner som inte stöds av Windows får inte längre programuppdateringar från Microsoft som förbättrar Windows stabilitet och säkerhet.

• Det blir allt svårare för programvaruutvecklare som oss att tillhandahålla nya funktionsförbättringar för operativsystem som inte stöds.

Vad betyder "underhållsläge"?

• Underhållsläge innebär att Nortons säkerhetsprogramvara som är installerad på Windows XP, Windows Vista och Windows 7 SP0 fortsätter att få vissa tjänster, som definitionsuppdateringar av malware, men att vissa andra tjänster, som nya produktfunktioner inte längre tillhandahålls.

Vilka tjänster fortsätter i underhållsläget?

• Nortons säkerhetsprogramvara fortsätter att få de senaste malwaredefinitionerna från LiveUpdate.

• Nortons säkerhetsprogramvara fortsätter att få sårbarhetsuppdateringar och kompatibilitetskorrigeringar.

• Du fortsätter att få Virus Protection Promise*, om tillämpligt.

Vilka tjänster upphör eller ändras i underhållsläget?

• Nortons säkerhetsprogramvara får inte längre de nya produktuppdateringarna som kunder med stödda versioner av Windows (Windows 10, Windows 8 och Windows 7 SP1) får.

• Eftersom Microsoft, Google och Mozilla inte längre tillhandahåller webbläsarsupport för Windows XP, Windows Vista och Windows 7 SP0 stöder vi inte längre pluginprogrammet för Norton Password Manager-webbläsaren. Du har fortfarande åtkomst till alla lagrade lösenord via gränssnittet för huvudtjänster eller Norton Password Manager-webbplatsen. Vi stöder inte längre automatisk ifyllning av formulär eller att spara lösenord från webbläsaren.

Windows XP-, Windows Vista- eller Windows 7 SP0-enheter med Norton har mer skydd mot malware än oskyddade system.

Kontakta Kundtjänst och support för hjälp med att lösa det här problemet.

* Virus Protection Promise : För att vara berättigad måste du ha en kvalificerande prenumeration som förnyas automatiskt. Om en Norton-expert inte lyckas ta bort viruset från enheten kan du få en fullständig återbetalning av det pris du har betalat för den aktuella perioden för den kvalificerande prenumerationen. Om du har ett paket (en kvalificerande prenumeration från Norton LifeLock köpt tillsammans med ett annat erbjudande från Norton LifeLock eller tredje part), begränsas återbetalningen till tillverkarens rekommenderade återförsäljningspris för den kvalificerande prenumerationen för aktuell period, under förutsättning att det totala priset för paketet inte överskrids. Detta är en nettoåterbetalning. Eventuella erhållna rabatter och återbetalningar, kostnader för leverans och hantering samt tillämpliga skatter dras av, utom i vissa delstater och länder där kostnader för leverans och hantering samt skatter återbetalas. Återbetalning görs inte för skador som uppstår till följd av virus. Se Norton.com/virus-protection-promise för mer information.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v126160909
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 26/02/2021