Skydd mot botnätet Smominru

Vad är botnätet Smominru?

Smominru är ett botnät som är känt för att ge upphov till en mängd malware och trojaner i sårbara enheter, operatören gynnas då genom att kryptovaluta bryts.

Läs mer här Fler än en halv miljon persondatorer infekteras då hackare vill åt kryptovaluta.

Är jag skyddad mot detta hot?

Symantec- och Norton-användare är skyddade mot botnätet Smominru. Kör LiveUpdate för att försäkra dig om att du har de senaste virusdefinitionerna och kör sedan en fullständig systemsökning.

STEG 1

Kör LiveUpdate

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Säkerhet i huvudfönstret och klicka sedan på LiveUpdate.

3. Klicka på OK när Norton LiveUpdate har slutförts.

4. Fortsätt köra LiveUpdate tills du ser meddelandet "Din Norton-produkt har de senaste skyddsuppdateringarna".

5. Avsluta alla program och starta om datorn.

STEG 2

Kör en fullständig systemsökning

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Säkerhet i huvudfönstret och sedan på Sökningar.

3. Välj Fullständig systemsökning i fönstret Sökningar och klicka sedan på Kör.

4. Klicka på Slutför när sökningen har slutförts.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v126147873_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 30/05/2019