Varför ska jag välja Norton i stället för Microsoft Windows Defender?

Norton är det bästa alternativet

• Norton-skyddet bygger på forskning och säkerhetsexpertis som har utvecklats under decennier. Det finns inget bättre skydd. Norton (som är del av Symantec) har 20 års erfarenhet av hotinformation och motåtgärder. Norton är tillgängligt dygnet runt, alla dagar om året i över 150 olika länder - vi erbjuder ett snabbare och bättre säkerhetsprogram än övriga liknande produkter.

Fördelar med Norton-produkterna:

• Norton är en pålitlig ledare inom säkerhetsbranschen med många års erfarenhet av att skydda människor på internet. Detta ger oss en unik position för att göra Windows 10 säkrare

• Programmet innehåller ytterligare prestandafunktioner som optimerar systemet och förbättrar Windows-upplevelsen. Din dator som kör Windows 10 blir snabbare med vårt skydd än med Microsoft Windows Defender

• Ett avancerat skydd för dig, dina enheter, filer och din personliga information

• Obegränsad åtkomst till tekniker som hjälper dig så fort du behöver det. Den här supporten är i de flesta regioner tillgänglig dygnet runt. Microsoft erbjuder inte detta

• Norton erbjuder dig ett virusskydd med fullständig garanti. Vi lovar att skydda din dator och ta bort de virus som angriper den

• Internetsäkerhet och övervakning för hela familjen, även på dina barns enheter

• Säker lösenords- och identitetshantering

• Norton-prenumerationen kan användas på flera plattformar, som Windows, Mac, iOS och Android

• Lös problem som uppstår med hjälp av Norton Community-forumet

Norton erbjuder säkerhetsteknik som Windows Defender saknar

• De flesta bakgrundsökningar som körs periodiskt, som Microsoft Windows Defender, är bra på att blockera kända malwarehot när de väl har angripit datorn. Norton skyddar alla dina internetaktiviteter i realtid och stoppar nya eller okända malwarehot innan de når datorn. Vi vill erbjuda våra kunder ett komplett skydd som inkluderar en mängd avancerade tekniker.

Avancerade teknik i Norton-säkerhetsprodukterna:

• Intrångsskyddssystem (IPS)

Övervakar misstänkt nätverkstrafik och blockerar angrepp innan de hinner sprida malware i systemet.

• Utnyttjandeskydd (PEP)

Skyddar Windows-enheter från s.k. zero-day-angrepp som försöker utnyttja oupptäckta och ej åtgärdade luckor (eller sårbarheter) i Windows-program eller i själva operativsystemet. Webbrottslingarna utnyttjar dessa för att sprida malware i enheten utan din vetskap. Det kan ta programvaruleverantörerna flera veckor och ibland månader att åtgärda dessa sårbarheter. Under tiden är ditt system sårbart för malware. PEP förbättrar säkerheten för enheten, din sekretess och viktiga, personliga information genom att stoppa malware från att utnyttja dessa luckor och sårbarheter. PEP förlitar sig inte på signaturer eller tidigare kända utnyttjandeförsök utan åtgärdar sårbarheten från dagen den uppkommer.

• Emulering av och begränsat läge för potentiella hot

Webbrottslingarna gömmer ofta malware i komprimerade filer, ibland som en del av legitima programfiler, så att de inte upptäcks av säkerhetslösningen. Vi på Norton är enormt stolta över att presentera en ny högpresterande emulator som använder webbrottslingarnas fula knep emot dem. Norton-säkerhetsprodukterna kör och analyserar okända och misstänkta filer i en isolerad och skyddad virtuell miljö för att kontrollera deras beteende innan de kan köras i användarens enhet. På så sätt kan du bedöma om filen är säker innan den hinner skada din enhet.

• Tvåvägsbrandvägg

Förhindrar obehöriga från att få åtkomst till ditt hemmanätverk genom att blockera inkommande trafik som anses osäker.

• Norton AntiSpam

Håller din brevlåda fri från oönskade, skadliga och vilseledande e-postmeddelanden som kan stjäla din identitet.

• Skydd för sociala nätverk

En mångfacetterad lösning som identifierar och blockerar hot och bedrägerier i sociala nätverk.

• Kompatibel med de flesta webbläsare

Vår skyddsteknik håller dig säker samtidigt som du har flexibiliteten att välja din webbläsare.

• Molnbaserad hantering

Hantera din säkerhetsprenumeration och Norton-programmet på alla dina enheter via en enda portal.

Återställningsverktyg från Norton och resurser

• Norton har särskilda återställningsverktyg och resurser som du kan använda om datorn smittas.

• Norton Power Eraser

Norton Power Eraser använder vår mest aggressiva sökteknik för att ta bort hot som vanliga virussökningar ibland missar för att återställa din dator. Norton Power Eraser är ett aggressivt verktyg för virusborttagning och kan ibland markera legitima program för borttagning. Men du kan alltid ångra sökresultaten. Verktyget kan även identifiera och ta bort potentiellt oönskade program. Mer information om hur du använder Norton Power Eraser finns i självstudien.

• Norton Bootable Recovery Tool

Norton Bootable Recovery Tool erbjuds som en ISO-bild som kan användas för att skapa startbara återställningsmedier på dvd- eller USB-enheter. Använd mediet för att starta datorn och söka efter och ta bort hoten som orsakade problemet. Mer information om hur du använder Norton Bootable Recovery Tool finns i självstudien.

• Utbildningsvideor

Norton erbjuder en mängd videor där ett flertal hot förklaras, och du får anvisningar om hur de olika funktionerna i Norton-produkterna kan konfigureras. Besök Norton-kanalen för att få mer information.

• Säkerhetsåtgärd

Våra säkerhetsforskningscenter världen över tillhandahåller oöverträffade analyser av och skydd mot malware, säkerhetsrisker, sårbarheter och skräppost. Mer information om säkerhetsåtgärder finns på bloggen .