Suspicious.Cloud.x-identifiering efter uppdatering av Norton

Norton har identifierat en fil eller ett program som du ofta kör som Suspicious.Cloud.x. Du misstänker att det är ett falsklarm, och att filen i själva verket inte är hotrelaterad. Det här kan inträffa om virusdefinitionerna i din dator inte är aktuella. Lös problemet genom att uppdatera virusdefinitionerna manuellt med Intelligent Updater och sedan köra en fullständig systemsökning.

STEG 1

Kör LiveUpdate

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Säkerhet i huvudfönstret och klicka sedan på LiveUpdate.

3. Klicka på OK när Norton LiveUpdate har slutförts.

4. Fortsätt köra LiveUpdate tills du ser meddelandet "Din Norton-produkt har de senaste skyddsuppdateringarna".

5. Avsluta alla program och starta om datorn.

STEG 2

Återställ filen från karantänen

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Säkerhet i huvudfönstret och sedan på Historik.

3. I fönstret Säkerhetshistorik väljer du Karantän i listrutan Visa.

4. I listan över filer i karantän klickar du på den fil du vill återställa, som har identifierats som Suspicious.Cloud.x.

5. Klicka på Återställ i det högra fältet under Rekommenderad åtgärd.

6. I fönstret Karantänåterställning avmarkerar du alternativet Undanta detta fil-ID från framtida sökningar... och klickar på Ja.

7. När du ser meddelandet "Återställde objekt från karantän" klickar du på Stäng.

8. Klicka på Stäng i fönstret Säkerhetshistorik.

STEG 3

Kör en fullständig systemsökning

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka på Säkerhet i huvudfönstret och sedan på Sökningar.

3. Välj Fullständig systemsökning i fönstret Sökningar och klicka sedan på Kör.

4. Klicka på Slutför när sökningen har slutförts.

Om problemet kvarstår går du till steg 4.

STEG 4

Uppdatera virusdefinitioner med Intelligent Updater

1. Gå till nedladdningssidan för Intelligent Updater.

2. Du behöver namn och version av Norton samt Windows-versionen för att välja rätt definitionsuppsättning.

3. Ladda ner tillämplig definitionsuppsättning beroende på vilken version av Windows och Norton du har.

Norton-version

Windows-plattform (32-bitars)

Windows-plattform (64-bitars)

22.9

t.ex. 20170126-020-core3sdsg2v5i32.exe

t.ex. 20170126-020-core3sdsg2v5i64.exe

22.7 och 22.8

t.ex. 20170126-020-core3sdsv5i32.exe

t.ex. 20170126-020-core3sdsv5i64.exe

22.6 och tidigare

t.ex. 20170126-020-v5i32.exe

t.ex. 20170126-020-v5i64.exe

4. Spara filen på skrivbordet i Windows.

5. Dubbelklicka på filen du laddade ner till skrivbordet.

6. Klicka på Ja i fönstret Symantec Intelligent Updater för att fortsätta.

7. När Intelligent Updater har installerat definitionerna klickar du på OK.

8. Starta om datorn.

Efter att datorn har startats om återställer du filen från karantänen och kör en fullständig systemsökning.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v113367483
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 19/07/2019