Kompatibiliteten mellan Nortons verktygsfält och Norton Identity Safe med Microsoft Edge-webbläsaren

Om du angett Microsoft Edge som standardwebbläsare efter uppgraderingen till Windows 10, kan du få en uppmaning av Norton-produkten att välja en webbläsare som stöds.

Är Microsoft Edge kompatibel med Norton Identity Safe?

• Baserat på aktuell information från Microsoft, är flera webbläsarbaserade skydds- och identitetsfunktioner i Norton-produkter, som Identity Safe, Nortons verktygsfält, Safe Search, Safe Web, skydd mot nätfiske och Scam Insight inte kompatibla med Edge.

Microsoft har meddelat att Edge ska förbättras för att fungera med flera webbläsartillägg inom en snar framtid.

Hur surfar jag säkert tills Norton-produkten blir kompatibel med Microsoft Edge?

• Vi jobbar på att hitta en lösning för att göra dessa funktioner tillgängliga i Microsoft Edge. Tills vidare uppmanar vi kunder som har Norton-säkerhetsprodukter att använda funktionerna i Internet Explorer eller andra webbläsare som stöds, som Google Chrome eller Mozilla Firefox*.

Ändra standardwebbläsare

1. Klicka på Windows-ikonen längst ner till vänster i huvudfönstret och sedan på Inställningar.

2. Klicka på System i fönstret Inställningar.

3. Klicka på Standardappar i fönstret System.

4. Rulla ner till Webbläsare i den högra panelen och klicka på Microsoft Edge.

5. Välj önskad webbläsare i dialogrutan Välj en app.

Om Internet Explorer inte finns i listan måste du aktivera det manuellt. Om du har valt en annan webbläsare men vill göra Microsoft Edge till din standardwebbläsare igen, klickar du på Återställ.

Aktivera Nortons verktygsfält i webbläsaren

• Välj en standardwebbläsare och aktivera sedan verktygsfältet Norton Identity Safe i den. Gör något av följande, beroende på vilken webbläsare du har:

* Nortons verktygsfält är delvis kompatibelt med Mozilla Firefox. Mer information finns i Kompatibiliteten mellan Nortons verktygsfält och Norton Identity Safe med Mozilla Firefox-webbläsaren.