Om Norton AntiSpam

Med Norton AntiSpam kan du sortera mottagna e-postmeddelanden som skräppost eller godkänd e-post. Godkänd e-post filtreras till inkorgen medan skräppost hamnar i mappen Skräppost.

Norton AntiSpam använder Symantecs Enterprise-klassade teknik för skräppostfiltrering när legitim e-post och skräppost klassificeras. Norton AntiSpam använder ett system för filtrering av e-postmeddelanden i realtid med olika lokala filter på olika nivåer. De lokala filtren klassificerar e-postmeddelandet som antingen skräppost eller godkänt. Om de lokala filtren klassificerar meddelandet som godkänt samlar Norton AntiSpam in information om det, exempelvis meddelandets signatur och webbadress med nummertecken. Norton AntiSpam skickar sedan denna information till Symantecs webbservrar för ytterligare analys.

Om e-postmeddelandet klassificeras som skräppost ändrar Norton AntiSpam texten i ämnesraden i meddelandet och skickar tillbaka det till ditt e-postprogram. E-postprogrammet identifierar ändringen i ämnesraden och flyttar meddelandet till antingen skräppostmappen eller Norton AntiSpam-mappen.

De lokala filtren i Norton AntiSpam använder vita och svarta listor samt patenterad filtreringsteknik för att klassificera e-postmeddelanden som skräppost eller legitima. Uppdatera definitionsuppdateringarna för skräppostskyddet regelbundet via LiveUpdate om du vill att filtrera ska fungera så effektivt som möjligt. Dessa uppdateringar består av signaturinformation om skräppost och legitim e-post. Uppdateringarna består också av nya regler som Symantec skapar för att filtrera e-post.

Norton AntiSpam använder fördefinierade e-postregler och användardefinierade listor över tillåtna och blockerade adresser för att hantera e-postkontrollen. E-post från listan över tillåtna avsändare tas emot, och e-post från listan över blockerade avsändare blockeras.

Norton AntiSpam importerar också automatiskt adresslistor från e-postprogram som stöds under den inledande integreringen. På så sätt är din lista över tillåtna och blockerade avsändare alltid uppdaterad med uppgifter från din adressbok. När Norton AntiSpam importerar adresserna från din adressbok i Outlook eller Windows så importeras också de adresser som finns i listorna över säkra respektive blockerade avsändare.

Stänger du av Norton AntiSpam ökar du risken att få oönskad e-post. Du bör se till att Norton AntiSpam alltid är aktiverat. Det skyddar din e-postklient från oönskat innehåll.

Du kan granska all skräppoststatistik under kategorin AntiSpam i fönstret Säkerhetshistorik.

Om inställningar i Norton AntiSpam

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v1083880_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 11/04/2011