Norton-hemsidan

Varför visas Norton-hemsidan som standardstartsida i min webbläsare?

Standardstartsidan och webbläsarens nya flikar har ändrats eftersom du har godkänt att startsidan för Norton ska vara din standardstartsida. När du installerar Norton-produkten uppmanas du att lägga till Norton-tilläggen i webbläsaren. Du uppmanas även att ange Nortons hemsida som standardhemsida för din webbläsare.

Norton-hemsidan förbättrar dina sökningar på internet. Den använder funktionen Norton Safe Search för att generera sökresultat. När du söker på internet med Norton Safe Search genereras sökresultat från Ask.com. Norton Safe Search ger information om webbplatsens säkerhetsstatus och ett Norton-omdöme om varje sökresultat som genereras. Den rangordnar sökresultaten utifrån webbplatsens säkerhetsstatus och Norton-omdömet.

Den använder funktionen Norton Safe Search och genererar sökförslag när du skriver några få bokstäver av sökfrasen.

Startsidan för Norton stöds i följande webbläsare:

• Internet Explorer (version 8.0 eller senare)

• (Firefox) (senaste versionen samt två tidigare versioner)

• Chrome (senaste versionen)

• Safari (endast på Mac-datorer)

Du kan använda Norton Safe Search även om du stänger av Password Manager-funktionen i din Norton-produkt.

Om du inte vill ha startsidan för Norton som din standardstartsida klickar du på avsnitten nedan för att ta reda på hur du ändrar inställningarna för webbläsarens startsida och nya flikar.

Konfigurera Norton-hemsidan

1. Starta Norton.

Om du ser fönstret Mitt Norton bredvid Enhetssäkerhet ska du klicka på Öppna.

2. Dubbelklicka Internetsäkerhet i huvudfönstret till Norton.

3. Klicka på Webbläsartillägg.

På webbläsarskyddsidan, klicka Norton-hemsidans tillägg och följ anvisningarna på skärmen.

Inaktivera Norton-hemsidan i Google Chrome

1. Starta Google Chrome.

2. Klicka på Inställningar i det övre högra hörnet.

3. I alternativet Inställningar navigerar du till Fler verktyg och klickar på Tillägg.

4. På sidan Tillägg ska du, om Norton-hemsidan för Chrome är aktiverad, avmarkera rutan Aktiverat.

5. Starta om Google Chrome.

Inaktivera Norton-hemsidan i Mozilla Firefox

1. Starta Mozilla Firefox.

2. Klicka på Tillägg i Firefox-menyn.

3. På fliken Tillägg klickar du på Norton-hemsidan för FireFox.

4. Om Norton-hemsidan för Firefox är gråtonad klickar du på Aktivera.

5. Starta om Mozilla Firefox.

Funktionen Norton Safe Search är endast tillgänglig i vissa länder, däribland Australien, Belgien, Brasilien, Kanada, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Nederländerna, Norge, Spanien, Sverige, Schweiz, USA och Storbritannien.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v107184509
Operativsystem: Windows
Senast ändrat: 29/04/2019