Om program- och definitionsuppdateringar

Med LiveUpdate laddas program- och definitionsuppdateringar ner via Internet.

Programuppdateringar är små förbättringar av den installerade produkten. Dessa skiljer sig från produktuppgraderingar som är nyare versioner av hela produkter. Uppdateringar skapas vanligen för att utöka kompatibilitet med operativsystem eller maskinvara, justera ett prestandaproblem eller korrigera programvarufel. Programuppdateringar lanseras vid behov.

Vissa programuppdateringar kräver att du startar om datorn efter installation.

Med LiveUpdate kan du ladda ner och installera programuppdateringar automatiskt. Filer letas upp, hämtas och installeras från Internet. Sedan raderas de gamla filerna och de nedladdade definitionerna från den tillfälliga mappen efter att uppdateringarna har bearbetats.

Definitionsuppdateringar är filer som håller dina Symantec-produkter uppdaterade med den allra senaste tekniken för virusskydd. Vilka definitionsuppdateringar som hämtas, beror vilken produkt du använder.

Följande typer av definitionsuppdateringar hämtas till de olika Symantec-produkterna:

Norton AntiVirus, Norton AntiVirus Online

Om du använder dessa produkter får du de senaste virusdefinitionerna från Symantec för att skydda datorn från alla typer av säkerhetshot.

Norton Internet Security, Norton Internet Security Online

Förutom skyddsuppdateringar mot virus och andra säkerhetsrisker får du som använder dessa produkter även definitionsuppdateringar för säkerhetsskydd. Om du använder en produkt som skyddar mot nätfiske får du följaktligen sådana definitionsuppdateringar.

Definitionsuppdateringarna av säkerhetsskyddet innehåller de senaste fördefinierade brandväggsreglerna, uppdaterade listor över program som ansluter till Internet, signaturer för intrångsskydd och skräppostdefinitionsfiler från Symantec. Listorna används för att identifiera otillåtna anslutningsförsök till din dator.

Norton 360, Norton 360 Online

Om du använder dessa produkter får du de senaste virusdefinitionerna från Symantec för att skydda datorn från alla typer av säkerhetshot.

Om du använder en sådan produkt får du även skräppostdefinitionsfiler från Symantec och definitionsuppdateringar mot nätfiske.

Norton Security Suite, Norton Business Suite

Om du använder dessa produkter får du de senaste virusdefinitionerna från Symantec för att skydda datorn från alla typer av säkerhetshot.

Om du använder en sådan produkt får du även skräppostdefinitionsfiler från Symantec och definitionsuppdateringar mot nätfiske.

Om att hålla skyddet uppdaterat

Information om LiveUpdate

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v1061673_N360_N360SOS_6_sv_se
Operativsystem: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Senast ändrat: 05/04/2011