Åtgärda problem med att öppna Norton for Mac

Avsluta alla öppna program och starta om Mac-datorn för att åtgärda detta problem.

Om problemet kvarstår när du har startat om Mac-datorn avinstallerar du Norton med RemoveSymantecMacFiles-verktyget och återinstallerar det.

RemoveSymantecMacFiles tar bort alla mappar som Norton-installationsprogrammen har skapat, och alla filer i dessa mappar inklusive alla filer som du har skapat.

STEG 1

Kör RemoveSymantecMacFiles-verktyget

1. Ladda ner filen RemoveSymantecMacFiles.zip.

2. Klicka på Finder -symbolen i Dock för att komma till Finder.

3. Klicka på > Nedladdningar i menyraden för att komma till mappen Nedladdningar.

4. Gör något av följande:

• Om du laddade ner filen i Safari-webbläsaren, ska du öppna mappen RemoveSymantecMacFiles.

• Om du laddade ner filen i Mozilla Firefox- eller Google Chrome-webbläsaren, ska du dubbelklicka på filen RemoveSymantecMacFiles.zip för att packa upp den och sedan öppna mappen RemoveSymantecMacFiles.

5. Ctrl-klicka på filen RemoveSymantecMacFiles.command i mappen RemoveSymantecMacFiles och klicka sedan på Öppna med > Terminal (standard).

För att köra det här verktyget måste du vara inloggad på din Mac med ett administratörskonto och ett angivet lösenord.

6. Om du får ett meddelande om att verktyget kommer från en okänd utvecklare, klickar du på Öppna för att fortsätta.

7. Ange ditt administratörslösenord i fönstret Terminal och tryck sedan på Retur.

När du skriver lösenordet visas inga tecken.

8. Om du vill ta bort alla Symantec-filer och -mappar skriver du 1.

Om du vill avsluta RemoveSymantecMacFiles utan att ta bort några filer skriver du 2.

9. Tryck på Retur.

RemoveSymantecMacFiles tar bort alla Symantec-filer.

10. När verktyget RemoveSymantecMacFiles har slutfört borttagningen av Symantec-filerna, skriver du y i fönstret Terminal och trycker på Retur för att starta om Mac-datorn.

Innan du trycker på Retur ska du kontrollera att du har sparat allt arbete i andra öppna program.

STEG 2

Installera Norton

1. Logga in till Norton.

2. Om du inte redan är inloggad i Norton uppmanas du att logga in. Ange e-postadressen och lösenordet för ditt Norton-konto och klicka på Logga in.

3. I fönstret Kom igång klickar du på Ladda ner Norton.

4. Klicka på Godkänn och ladda ner.

5. Klicka på OK för att spara och öppna filen Setup.zip.

6. När nedladdningen är klar dubbelklickar du på Nortons produktinstallationsprogram.

7. Klicka på Godkänn och installera för att starta installationen.

8. Om du ser en dialogruta om att gå med i Norton Community Watch klickar du på Gå med nu.

Om du inte vill gå med i Norton Community Watch klickar du på Kanske senare. Om du vill veta mer klickar du på Läs mer i dialogrutan.

9. När du ser en dialogruta skriver du in lösenordet för ditt administratörskonto och klickar sedan på Installationshjälp.

Medan du gör en installation på macOS 10.13.x eller senare, kan du se ett meddelande om att "Systemprogramvaran blockerades från att ladda..." beroende på dina säkerhetsinställningar. Klicka på Tillåt för att fortsätta. Om du har flera program som kräver autentisering installerade på din Mac väljer du Symantec och klickar på OK.

10. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra installationen.

11. Klicka på Starta om i fönstret Installationen har slutförts.

Du måste starta om datorn för att slutföra installationen.

Sök efter lösningar eller kontakta oss.

DOCID: v105332768_EndUserProfile_sv_se
Operativsystem: Mac OS X
Senast ändrat: 03/06/2019