Mer information om bedrägerier inom teknisk support och hur du undviker dem

Norton är ett betrott namn inom webbsäkerhet för konsumenter. Tyvärr vill hackare och bedragare dra nytta av det förtroende som vi har byggt upp och använder vårt namn och vårt varumärke i bedrägligt syfte för att försöka lura och bedra konsumenter. Om du vill ha mer information om den här typen av bedrägerier, läs Bedrägerier som involverar bedräglig användning av Norton-varumärket.

Vilseledande företag bedriver bedrägerier med falsk teknisk support genom att låtsas vara leverantörer av programvarusupport som hävdar att de erbjuder support på uppdrag av stora teknikföretag. De skapar falska webbplatser, skickar bedrägliga e-postmeddelanden, erbjuder kostnadsfria säkerhetsgenomsökningar och skickar varningsmeddelanden för att få dig att tro att din dator är smittad eller behöver åtgärdas.

För mer information om bedrägerier med falsk teknisk support, läsSå här känner du igen och undviker bedrägerier med falsk teknisk support.

Om du misstänker att du redan har blivit utsatt för ett bedrägeri, läsVad du kan göra om du råkar ut för bedrägerier.