Skyddslarm

När den smarta brandväggen är inaktiverad är datorn inte skyddad från Internethot och säkerhetsrisker.

Det kan finnas tillfällen då du behöver stänga av den smarta brandväggen för att åtgärda vissa problem. Vid sådana tillfällen bör du på följande sätt anpassa individuella säkerhetsinställningar innan du stänger av brandväggen:

• Har du problem med fil- och skrivardelning öppnar du kartan över nätverkssäkerhet. I fönstret Karta över nätverkssäkerhet kan du ändra pålitlighetsnivån för nätverket som datorn är ansluten till. Prova att ange Delad eller Helt pålitlig för att lösa problemet.

• Vid Teredo-relaterade problem öppnar du fönstret Avancerade inställningar i Smart brandvägg och aktiverar Automatisk inlärning av IPv6 NAT Traversal-trafik.

Om du måste inaktivera brandväggen bör du inaktivera den tillfälligt för att säkerställa att den aktiveras automatiskt igen.

Välj hur länge du vill stänga av brandväggen genom att använda listrutan i det här fönstret.

För att säkerställa att din dator har skydd kan du aktivera brandväggen manuellt innan den tidsperiod du angett har löpt ut.

Om den smarta brandväggen

Om Avancerade inställningar för smart brandvägg

Om kartan över nätverkssäkerhet